Tekst objavljen: 13.09.2012 10:15        


Guvernerka Narodna banke Srbije Jorgovanka Tabaković je saglasna sa predlogom da, ako nema zakonskih prepreka mesto predsednika Izvršnog odbora NBS zauzme Radovan Jelašić, pišu Novosti.

Tabaković pristaje da se Jelašić vrati u NBS (Medija centar Beograd)

Najava ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića da će kandidat za predsednika Izvršnog odbora Narodne banke Srbije biti nekadašnji guverner centralne banke Radovan Jelašić izazvala je veliku pažnju javnosti.

Kako je Novostima potvrđeno u Narodnoj banci Srbije, prethodnih dana vodili su se razgovori o mogućoj kandidaturu Radovana Jelašića za mesto predsednika Izvršnog odbora centralne banke.

- Guverner NBS saglasna je sa predlogom da, ako za to nema zakonskih prepreka, Jelašić postane predsednik Izvršnog odbora, a imajući u vidu njegovo veliko iskustvo u vođenju monetarne politike - kažu u centralnoj banci.

Radovan Jelašić je najpre bio na funkciji viceguvernera Narodne banke Jugoslavije od decembra 2000. do jula 2003. godine, kada je podneo ostavku pošto je smenjen tadašnji guverner Mlađan Dinkić.

Za guvernera Narodne banke Srbije izabran je u februaru 2004. godine, a posle donošenja novog Ustava i Ustavnog zakona u septembru 2007. izabran je za guvernera sa mandatom od pet godina.

Ostavku na tu funkciju podneo je u martu 2010. godine, kako je tada naveo, iz ličnih razloga.Nakon toga radio je u Unikredit banci u Beču, a juna 2011 došao je na čelo Erste banke u Mađarskoj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
guverner Narodne banke Srbije Narodna banka Srbije nbs Jorbovanka Tabaković Radovan Jelašić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana