Tekst objavljen: 25.02.2013 15:30        


Vlada Crne Gore zatražila je od nadležnih institucija proveru više desetina kompanija. Te kompanije su, prema preliminarnim nalazima, zloupotrebama i manipulacijama porodiljskim odsustvima oštetile budžet za više miliona evra.

Tako to rade u CG: Porodiljama "plata" od 7.000 €

Službeni podaci ukazuju na to da je za porodiljska odsustva u Crnoj Gori 2007. godine izdvojeno iz budžeta 7,5 miliona evra, dok su 2012. izdvojena 22,5 miliona.

Kako se tumači "pravljenje" razlike od 15 miliona evra ako ona nije pokrivena prirodnim priraštajem, bilo je pitanje lista upućeno Vladi Crne Gore.

Prema izvoru Pobjede u Vladi, u više kompanija je otkriveno da su osobe zapošljavane nekoliko meseci pred porodiljsko odsustvo, da su im davane u nekim slučajevima neprirodno visoke plate koje su onda padale na teret države.

Najdrastičniji primer zloupotrebe porodiljskog odsustva se dogodio u kompaniji Fibernet iz Podgorice, gde je jednoj osobi tokom porodiljskog odsustva dodeljena plata od 7.054 evra. Kako za vreme porodiljskog odsustva zaposlenome poslodavac isplaćuje puni dohodak koji onda potražuje od države, to je otkriven i princip potkradanja budžeta.

Drugi primer je kompanija "Vuković" d.o.o. u kojoj je zaposlen "neprirodan broj žena" obzirom na to da je reč o građevinskoj kompaniji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    pedja 25.02.2013 15:56

    truli ste kao i Srbija, neokolonijalne zemlje, buvljaku balkana...e moji djetici bolidi..nista niste bolji od seljaka iz Srbije....
    PS: uskoro ce biti rata i to socijalnog, bogati protiv siromasnih, ima samo perije da leti....a krv bogatasa ispijana kao vino..ziveli :)

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cg Crna Gora porodilje porodiljsko odsustvo trudnice žene prevare

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana