Tekst objavljen: 05.10.2012 12:05        


Proizvodne linije nisu iseljene iz Srbije, niti iz Gornjeg Milanovca, kažu u kompaniji Takovo povodom zahteva revizije privatizacije i optužbi da se proizvodnja “seli” od strane lokalne samouprave i Saveza samostalnog sindikata Srbije.

Takovo: Ne selimo "eurokrem" iz Srbije u BiH

Direktor kompanije Takova Miroslav Jovičić kaže da je Agencija za privatizaciju u poslednjih šest godina vršila kontrolu ispunjenosti ugovora o kupoprodaji i svaki izveštaj je bio pozitivan, a privatizacija ocenjena kao uspešna.

Rade Maksimović je najavio da će u drugoj polovini oktobra biti pozvani svi radnici kojima nisu isplaćene dividende da blokiraju rad Takova, a predvodiće ih taj sindikat. - Radnici su u strahu i ćute da ne bi izgubili parče hleba, nekada je bilo u Gornjem Milanovcu oko 3.800 zaposlenih, a sada između 750 i 800 - naglasio je on.
- Sve linije i pogoni rade punim kapacitetom, a zbog pojačane tražnje za brendom eurokrem podignuti su novi kapaciteti u BIH, jer su postojeći nedovoljni da zadovolje potrebe tržišta za ovim renomiranim proizvodom - dodao je on.

Prema njegovim rečima, eurokrem se proizvodi i pakuje u Gornjem Milanovcu na najsavremenijoj opremi koja je instalirana pre tri godine. On navodi da je “proizvodnja i prodaja uvećana pet puta u odnosu na period pre privatizacije”.

- Tačno je da je izgrađena fabrika u Trebinju, odnosno deset tehnoloških linija za razne proizvode, jer svuda gde nam se tržište dokaže kao isplativo Koncern Swišlion-Takovo će investirati - istakao je Jovičić.

Radnici sa kojima je raskinut radni odnos, njih 27, primili su otpremnine, a kako je kazao direktor, radi se “isključivo o neproduktivnoj radnoj snazi”.

Međutim, Rade Maksimović predsednik opštinskog Veća samostalnog sindikata tvrdi suprotno.

- U ovoj kompaniji za sve godine od kada je privatizovana dva puta je iskazana dobit i zbog toga ćemo tražiti dodatnu kontrolu, pored naših zahteva za reviziju privatizacije - kazao je Maksimović.

Prema njegovim tvrdnjama, radnicima nisu isplaćivane ni dividende, a rok je bio 31. decembar prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
konditorska industrija slatkiši takovo svislajon eurokrem hrana rodoljub drašković

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana