Tekst objavljen: 05.12.2012 14:33        


Poslovni sistem Telefonija uputio je poziv za dostavljanje obavezujućih ponuda kompanijama zainteresovanim za kupovinu zavisnog preduzeća Beotel.

Telefonija prodaje Beotel, zgrade i optičku mrežu

Kako je potvrdio predsednik nadzornog odbora Telefonije Branimir Bošković, u petak je upućen poziv o dostavljanju obavezujućih ponuda za tri zainteresovana kupca preduzeća Beotela - kompanijama Telenor, Orion, kao i firmi "7LCP Emerging Europe LP", koja je u Srbiji vlasnik provajdera Veratnet.

Dva dana pre ovog poziva, objavljen je i oglas, kojim se prodaju poslovna zgrada Telefonije u Kumodraškoj i poslovna zgrada sa magacinom u Cerskoj ulicu u Beogradu, kao i gasna i optička infrastruktura širom Srbije, a koja je u vlasništvu ovog poslovnog sistema.

Najatraktivnija je svakako poslovna zgrada Telefonije u Kumodraškoj ulici, a čija je procenjena vrednost 592,4 miliona dinara (oko 5,5 mil EUR). Poslovna zgrada sa magacinom u Cerskoj ulici mogla bi biti prodata za nešto manje od 90 miliona dinara, na koliko je i procenjena njena vrednost.

Telefonija takođe prodaje optičke mreže u Bajmoku, Čantaviru, Bačkom Dušanovu, Višnjevcu, Starom i Novom Žedniku, Đurđinu, Ljutovu, Tavankutu i deo optičke infrastrukture u Subotici. Gasovodne mreže ponuđene su u Novom Žedniku-Čantaviru, Ljutovu i Pačiru.

Kompletan novac dobijen od prodaje Beotela, poslovnih objekata i infrastrukturne opreme biće iskorišćen za namirenje obaveza Telefonije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
beotel telefonija kompanije preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana