Tekst objavljen: 07.03.2013 12:10        


Korisnici koji žele da promene operatera za fiksni telefon, a ne žele da menjaju broj - moraće da sačekaju još celu godinu. Republička agencija za telekomunikacije je odložila ovu opciju za april 2014. godine, iako je po njihovom pravilniku prvobitni datum bio decembar prošle godine.

Telekom će sačuvati monopol na fiksnu i u 2014.

Predlogom RATEL, Telekom, koji ima većinsko tržište fiksne telefonije, treba da počne realizaciju projekta u oktobru ove, a da je završi do u martu naredne godine.

Usluge fiksne telefonije pružaju još tri kompanije - SBB, Telenor i Orion telekom. Sve su osudile odluku Agencije i zapretile da će se žaliti zbog neustavnog odlaganja još jedne usluge potrošačima.

- To predstavlja nezapamćen primer samovlasti države i njenih institucija. Niko se sa nama ili drugim operatorima koji odlukom pogođeni nije konsultovao. Nije bilo javne konsultacije sa stručnom javnošću, izuzev, moguće, sa Telekomom, čiji se interesi protivpravno protežiraju. Obratićemo se Ustavnom sudu da bismo zaštitili svoja prava. Ova odluka direktno pogađa potrošače u Srbiji, kojima se uskraćuje pravo prelaza na jeftiniju i bolju uslugu - kažu iz SBB.

U Telenoru navode da odlaganje usluge za više od godinu dana produžava monopol državnog operatera.

- Takva odluka doprinela bi da strani investitori vide poslovno okruženje u Srbiji kao neizvesno i nesigurno. Ovako se nanosi direktna šteta poslovanju Telenora kao jednog od operatora fiksne telefonije u Srbiji - rekao generalni direktor Telenora u Srbiji Uve Fredhajm.

Iz Telekoma, pak, kažu su zadovoljni rokovima koje je dao RATEL, jer za ovu operaciju treba vremena i novca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ratel prenos broja fiksni telefon fiksna telefonija monopoli Telekom Srbija telekomunikacije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana