Tekst objavljen: 26.04.2013 14:40        


Prihodi kompanije Telenor Srbija u prvom kvartalu ove godine iznose 10,064 milijardi dinara, što je povećanje od 7,8 odsto u odnosu na isti period lane. Kako se navodi u saopštenju kompanije, broj pretplatnika porastao je za 3,3 odsto u odnosu na prvi kvartal 2012. - na 3,2 miliona.

Telenor, budući bankar, zaradio 10 mlrd. dinara

Nakon završetka modernizacije mreže u prvom kvartalu 2012. godine, kapitalni troškovi usmereni na proširenje i unapređenje mreže rastu sporijim tempom u 2013.

Telenor Srbija ušao je na srpsko tržište 2006. akvizicijom Mobi63. Kompanija je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa uloženih 1,63 milijardi evra do sada. U 2010.godini Telenor je dobio licencu za fiksnu telefoniju, a upravo je objavljeno i da je kupio KBC banku u Srbiji.
Izvršni direktor finansija kompanije Telenor Srbija Erlan Neten rekao je da na poslovanje i dalje znatno utiču događanja u srpskoj privredi i konkurencija na tržištu.

- U ovom izazovnom okruženju, nastavljamo da beležimo rast prihoda i poboljšavamo našu poziciju na tržištu. Nastavićemo da ulažemo u našu mrežu i informativne sisteme i unapređujemo brzinu, dostupnost i raznolikost naših usluga - dodao je Neten.

U prvom tromesečju 2013. godine, Telenor Grupa je ostvarila prihode od 24,7 milijardi norveških kruna.

Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 8,42 milijarde norveških kruna, dok je EBITDA marža 34 odsto, a protok operativne gotovine 5,6 milijardi norveških kruna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najveće kompanije telekomi mobilni operateri telenor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana