Tekst objavljen: 04.10.2012 7:42        


Teška životna situacija dovela je Jovana Konstantinovića (58), iz Rume, da finansijsku pomoć traži od firme „Frst invest sistem“ sa sedištem u Senti, ali je posle nekoliko meseci i uplaćenih 51.000 dinara, shvatio da je prevaren i da od obećanog kredita od 400.000 dinara neće biti ništa, iako je prethodnih sedam meseci redovno na njihov račun uplaćivao 7.667 dinara.

Tražio pozajmicu, umesto nje ostao bez svojih para

Pokušaji da dobije potrebnu sumu da dokupi penzijski staž, sveli su se na minimum, a sumnja da je reč o velikoj prevari, po piramidalnom sistemu, i da mu rate kredita koji nije dobio, a mesecima ga otplaćivao, neće biti vraćene. Bivši radnik fabrike kože u Rumi, već dugo je bez posla, presavio je tabak i Tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici podneo prijavu protiv „Frst invest sistema“, sa sedištem u Senti.

REGISTROVANI

Na sajtu Agencije za privredne registre, stoji da je firma „Frst invest sistem“ sa sedištem u Senti aktivna, i da je osnovana 8. februara 2011. godine. Zakonski zastupnik, odnosno direktor je Robert Nađ, a suvlasnik Peter Andreas Bak, mađarski državljanin. Upisani novčani kapital je 500 evra, ali je uplaćena polovina te sume.
- Nijedna banka nije mogla da mi da kredit jer sam bez posla, kod zelenaša nisam smeo, i slamku spasa sam video u oglasu ove firme koja nudi finansijske pozajmice - počinje svoju ispovest Konstantinović.

- Ugovor sa njima sam potpisao 13. marta u Senti i odmah su na kućnu adresu počele da mi stižu popunjene uplatnice, a jedan primerak sam vraćao njima. Čak sam im dao i dokumentaciju za penziju da se uvere da sam zaista u nezavidnoj situaciji.

Redovno je Konstantinović ispunjavao svoje obaveze, ali obećani kredit nije dobijao, uprkos uveravanjima zaposlenih u „Frst invest sistemu“ da se strpi, jer je pri vrhu, ali objašnjenje šta to znači nije dobijao.

U ugovoru - uplata penzijskog fonda, u koji su „Novosti“ imale uvid, navedeno je da je ovaj čovek iz Rume dospeo u A grupu na poziciju broj dva i da je u grupi 120 učesnika, a da je vreme opstanka grupe do 13. februara 2017. godine. Zbog takvih uveravanja, Konstantinović je u početku bio strpljiv, a onda je proradio „crv sumnje“.

I naši pokušaji da dobijemo objašnjenje o kakvom je kreditiranju reč, ostali su bez uspeha, jer se na nekoliko brojeva telefona „Frst invest sistema“ u Senti niko ne javlja, a nismo dobili ni odgovor na pitanja upućena elektronskom poštom. Jedna od zaposlenih (ime poznato redakciji), u telefonskom razgovoru nam je rekla da je dala otkaz zbog neisplaćenih zarada, ali da firma i dalje radi?!
- Isplate kredita za koji smo davali mesečni depozit, navodno su se obavljale na sednicama Skupštine, i trebalo je da se održavaju svakog trećeg u mesecu - objašnjava Konstantinović. - Bio sam jednom u Senti, i ispred kancelarije zatekao petnaestak očajnih ljudi, koji su došli da traže svoj novac, ali nikakve Skupštine i isplate nije bilo, niti nam je dato bilo kakvo objašnjenje. Ko zna koliko je još obmanutih.

Konstantinovićevi uporni pokušaji da preko telefona i pismima stupi u kontakt sa zaposlenima, nažalost, nisu uspeli. On tvrdi da menjaju lokacije, na telefonske pozive ne odgovaraju, a nije dobio nikakav odgovor ni na pismo.

- Ne mogu nikako da stupim u kontakt sa njima - očajan je Konstantinović, koji je slučaj prijavio i policiji i po njihovom savetu Tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici podneo prijavu, nadajući se da će uspeti da vrati uloženo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Milica 04.10.2012 10:08

    Strašno šta se sve ljudima dešava i niko ništa ne preduzima.... Samo prazne priče!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pozajmice finansijske pozajmice piramidalne prevare

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana