Tekst objavljen: 30.09.2013 12:59        


Najuspešnija kompanija po poslovnom prihodu u Beogradu je Elektroprivreda Srbije (EPS), u Vojvodini Naftna industrija Srbije (NIS), a u centralnoj Srbiji “Farmakom”, u vlasništvu biznismena Miroslava Bogićevića.

Tri najbolje firme u Beogradu, Vojvodini i centralnoj Srbiji

EPS se upisao kao najbolja firma u prestonici sa 190 milijardi dinara prihoda, iako je napravio neto gubitak od 11 milijardi dinara.

Na drugom mestu je Telekom Srbija sa 119 milijardi dinara prihoda i zaradom od 12,2 milijarde dinara. Delez je prihodovao 103 milijarde dinara, ali je ostvario gubitak od 6,3 milijarde dinara.

U Vojvodini je, bez premca, najbolja kompanija NIS, koja je inače i na prvom mestu liste TOP 500 kompanija u Srbiji po prihodu. Rusi su prihodovali 234 milijarde dinara i zaradili 45 milijardi dinara u prethodnoj godini.

Daleko slabiji rezultat postigao je “Srbija-gas” sa 74,3 milijarde poslovnog prihoda i tako se našla na drugoj poziciji, ali je ova kompanija napravila i gubitak od 37,3 milijarde dinara.

Prihod od 63,1 milijardu ima Tarket, a “Merkator-S” 59,7 milijardi. Međutim, ova druga kompanija imala je neto gubitak od 382 miliona dinara u prethodnoj godini.

U centralnoj Srbiji najbolji rezultat imala je firma biznismena Miroslava Bogićevića Farmakom, koja je upisala 54,7 milijardi prihoda i zaradu od 474 miliona dinara.

Kompanija Fijat automobili Srbija, i pored prihoda od 40,8 milijardi dinara, u minusu je 222,3 miliona dinara. Treće mesto pripalo je RTB Boru, koji je ostvario 30,6 milijardi dinara prihoda,

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana