Tekst objavljen: 24.10.2012 11:24        


U toku je policijska akcija u nastavku istrage o aferi Agrobanka, a privedene su tri osobe - Stevan Alavanja, vlasnik preduzeća Asprom iz Beograda, Bojan Simonović, član izvršnog odbora Agrobanke i direktor preduzeća Agrartrejd Predrag Vučković.

Tri nova hapšenja u "aferi Agrobanka"

Osumnjičeni su da su omogućili imovinsku korist Alavanji i to u iznosu od 2,5 milijarde dinara a na štetu Agrobanke, jer je kako se sumnja, mimo procedura dobijao kredite koje nije vraćao.

Uhapšeni su bili odgovorna lica u preduzećima "Habitfarm", "Svis farmacija", "Svis intermedikal", "Produkt trejd", "Vestern stajls", "Luton" i "Novi dani". Oni su bili korisnici bankarskih kredita u Agrobanci, a visina njihovih neizmirenih obaveza prema toj banci je više od 5,5 milijardi dinara.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da istraga o malverzacijama u Agrobanci nije završena ni nakon najnovijih hapšenja.

- U okviru antikorupcijskih istraga koje se sprovode ovo je jedna od tih akcija i nije kraj u slučaju Agrobanke. Istraga oko Agrobanke se danas proširuje, proširena je na pet lica, a privedena su tri i ona će biti nastavljena - rekao je Vučić.

On je ponovio da se ovaj predmet neće završiti za mesec dana i dodao da je najvažnije da će insistirati na tome da se istrage efikasno završavaju jer se uskoro sledi sudski postupak.

- Ovo nije kraj pošto je to hobotnica sa mnogo pipaka koja će pokazati kako i na koji način je funkcionisala sistemska korupcija na nivou Srbije - rekao je Vučić.

Do sada je, zbog odobravanja kredita iz Agrobanke bez pokrića, pod istragom 18 osumnjičenih, na čelu sa nekadašnjim predsednikom Izvršnog odbora Agrobanke Dušanom Antonićem, a uhapšeni su i vlasnik preduzeća Habitfarm Radoslav Sekulić i njegov sin Duško Sekulić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pronevere hapšenja banke nova agrobanka agrobanka afera agrobanka Aleksandar Vučić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana