Tekst objavljen: 29.11.2012 16:22        


Turska se ponovo interesuje za rešavanje sudbine "Jat ervejza" i osnivanje nove srpske aviokompanije. To je izjavio ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, a potvrdio i novi turski ambasador u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj.

Turci se ponovo interesuju za Jat

Govoreći o Jatu, ministar je istakao da je to najvažniji zadatak u narednom periodu - "da se organizuje novo preduzeće i počne da radi".

Amabasador Bozaj je, što se tiče Jata, rekao da je delegacija Turske već bila ovde i razmatrala mogućnosti, isplativost ulaganja i saradnju sa kompanijom Jat. - Čuli smo na današnjem sastanku da sledi rekonstrukcija uprave Jat ervejza tako da nameravam to da prenesem, što će turska strana razmotriti u nadi da na osnovu ove promene uspostavimo saradnju u predstojećem periodu - zaključio je Bozaj.
- Turske kompanije su tu u prvom planu... Sada su novi uslovi i nove mogućnosti i očekujem da će biti još mnogo kandidata pored Turkiš erlajnza - rekao je Mrkonjić podsetivši da su Turci ranije pokazali veliku zainteresvanost za Jat.

On je potvrdio da će sa radom sutra početi Radna grupa za rešavanje sudbije Jata, koju je vlada formirala od predstavnika pet ministarstava i nacionalne aviokompanije.

- Vremena ima malo i želeo bih da prvi njeni rezultati budu već u narednoj godini i da Jat počne da postoji kao nova kompanija - naglasio je Mrkonjić.

On je kazao da postoji kompatibilnost izmedju Jata i turskih kompanija i da to daje nadu da će biti postignut dogovor o saradnji.

Mrkonjić je rekao da je turska niskotarifna kompanija "Pegazus erlajns" dobila dozvollu da leti na liniji Beograd - Istanbul, čturetiri puta nedeljno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
avioni Jat jat airways aviosaobraćaj aviokompanije vazdušni saobraćaj turska mrkonjić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana