Tekst objavljen: 06.11.2012 7:38        


Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od Narodne banke Srbije informaciju da li je vršena kontrola rada Razvojne banke Vojvodine i ako jeste, da li su konstatovane nepravilnosti, saznaje Danas.

Tužilaštvo istražuje Razvojnu banku Vojvodine

Prema izvoru našeg lista, Tužilaštvo je od NBS tražilo i da se zapisnik o izveštaju kontrole dostavi Tužilaštvu.

RBV je postala predmet trvenja pokrajinskih i republičkih vlasti, nakon što je ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio da bi problem ove banke trebalo rešiti po scenariju Agrobanke, to jest tako što bi ta banka otišla u bankrot, a njeni dobri krediti i štediše bili prebačeni u neku drugu, jaču banku.
Izveštaj Narodne banke je zahtevan povodom medijskih navoda da je u radu Razvojne banke Vojvodine bilo ozbiljnih nepravilnosti, pa je Tužilaštvo za organizovani kriminal iskoristio svoja ovlašćenja i od najmerodavnije institucije koja je zadužena za kontrolu banaka tražilo izveštaj.

U Narodnoj banci Srbije kažu da je RBV predmet kontinuirane kontrole još od maja 2011. godine, te da se nalazi pod korektivnim merama centralne banke, nakon što je konstatovana potkapitalizovanost te vojvođanske banke, prekoračenje pokazatelja poslovanja i pogoršanje finansijskog stanja.

- Nakon dokapitalizacije obveznicama republike Srbije i AP Vojvodine u ovoj banci su vršene neposredne i vanredne kontrole, kako bi se sagledali efekti pružene državne pomoći na popravljanje finansijskog stanja. Na osnovu nalaza kontrole, NBS je donela i rešenje o privremenoj meri u Razvojnoj banci Vojvodine - kažu u NBS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke dokapitalizacija državne banke RBV Razvojna banka Vojvodine tužilaštvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana