Tekst objavljen: 20.03.2013 9:09        


Generalni direktor Elektrovojvodine Srđan Kružević izjavio je da je ubeđen da će Elektroprivreda Srbije (EPS) biti privatizovana.

U Elektrovojvodini tvrde: EPS će biti prodat

- Ako misle da je to model koji treba da se sprovede, ja zaista javno pozivam nekog političara koji je uticajan u društvu da izađe i kaže da generalni direktor EPS-a radi dobru stvar. Jer nije mi jasno da generalni direktor EPS-a može da bude jači od vlade i od države - rekao je Kružević.

On je dodao da je dobio "nalog" da na osnovu poslednjeg popisa imovine Elektrovojvodine ima obavezu da tu imovinu umanji za 18,63 odsto.

- To se zove obezvređivanje kapitala - poručio je Kružević.

Resorna ministarka Zorana Mihajlović, kao i generalni direktor EPS-a Aleksandar Obradović poslednjih nedelja više su puta ponovili da strateško partnerstvo sa inostranim kompanijama nije isto što i privatizacija, a Obradović je nazvao "spekulacijama" priče o privatizaciji EPS-a.

- Elektroprivreda Srbije je u veoma teškoj finansijskoj situaciji, zato je važno da se što pre u potpunosti sprovede plan reorganizacije, o čemu će uskoro raspravljati Vlada Srbije - izjavila je nedavno i ministarka energetike Zorana Mihajlović

Plan reorganizacije koji je napravio upravni odbor EPS kojim bi se sva privredna društva objedinila u jedno, oštro osuđuju iz Elektrovojvodine i upozoravaju da će to dovesti do kraha elektro-energetskog sektora u Srbiji, jer je EPS odavno prezadužen.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
državna preduzeća javna preduzeća energetika privatizacija Elektroprivreda Srbije EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana