Zvanični kurs Evra za dan 28.09.20. :: 117.5920 rsd
Tekst objavljen: 11.04.2013 8:08        


U Jat ervejzu je u sredu raspisan program za dobrovoljni odlazak iz kompanije, koji predviđa 6,5 miliona evra za oko 400 zaposlenih, saopštio je Sindikat komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika domaćeg avioprevoznika.

U Jatu traže 500 evra otpremnine po godini staža

U saopštenju sindikata se tvrdi da će samo manji broj radnika dobiti 300 evra po godini staža, a većina manje od toga.

Sindikalna organizacija komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika Jata predložila je generalnom direktoru domaće aviokompanije i Vladi Srbije, preko mešovite Radne grupe, da se visina stimulativne otpremnine kreće između 450 i 500 evra po godini radnog staža.

- Umesto mogućnosti za pregovore oko visine otpremnine ponuđeno je zapravo zakonsko rešenje u slučaju proglašavanja viška zaposlenih, što nije stimulativno za one koji žele dobrovoljno da odu iz kompanije - stoji u saopštenju sindikata.

Istovremeno, radna grupa Vlade Srbije koja je formirana radi analize stanja, stabilizacije i oporavka Jata donela je odluku da nacionalni avio-prevoznik iznajmi četiri aviona Erbas (dva A319 i dva A320) i jedan ATR-72.

Prvobitni plan da se iznajme dva regionalna turbopropa francuske proizvodnje i dalje je na snazi, ali usled nedostatka letelica ovog tipa, koji su raspoloživi za iznajmljivanje na tržištu, za sada će se uzeti samo jedan.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
avioni jat airways Jat aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj otpremnine radnici zaposleni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana