Tekst objavljen: 11.04.2013 8:08        


U Jat ervejzu je u sredu raspisan program za dobrovoljni odlazak iz kompanije, koji predviđa 6,5 miliona evra za oko 400 zaposlenih, saopštio je Sindikat komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika domaćeg avioprevoznika.

U Jatu traže 500 evra otpremnine po godini staža

U saopštenju sindikata se tvrdi da će samo manji broj radnika dobiti 300 evra po godini staža, a većina manje od toga.

Sindikalna organizacija komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika Jata predložila je generalnom direktoru domaće aviokompanije i Vladi Srbije, preko mešovite Radne grupe, da se visina stimulativne otpremnine kreće između 450 i 500 evra po godini radnog staža.

- Umesto mogućnosti za pregovore oko visine otpremnine ponuđeno je zapravo zakonsko rešenje u slučaju proglašavanja viška zaposlenih, što nije stimulativno za one koji žele dobrovoljno da odu iz kompanije - stoji u saopštenju sindikata.

Istovremeno, radna grupa Vlade Srbije koja je formirana radi analize stanja, stabilizacije i oporavka Jata donela je odluku da nacionalni avio-prevoznik iznajmi četiri aviona Erbas (dva A319 i dva A320) i jedan ATR-72.

Prvobitni plan da se iznajme dva regionalna turbopropa francuske proizvodnje i dalje je na snazi, ali usled nedostatka letelica ovog tipa, koji su raspoloživi za iznajmljivanje na tržištu, za sada će se uzeti samo jedan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
avioni jat airways Jat aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj otpremnine radnici zaposleni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana