Tekst objavljen: 23.10.2012 18:09        


Ministarstvo finansija i privrede saopštilo je da će sa svim investitorima koji pokažu interesovanje i dostave garancije, potpisati memorandum.

U Srbiji svi mogu da prođu kao arapski šeik

- Svakome ko pokaže interesovanje i dostavi garancije za investiranje, Vlada Srbije i Ministarstvo finansija i privrede će sa radošću izaći u susret - navedeno je u saopštenju povodom reakcija domaće javnosti na potpisivanje tog dokumenta.

Ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić potpisao je prošle sedmice u ime Vlade Srbije Memorandum o razumevanju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima o saradnji u oblasti poljoprivrede, agro-industrije i izgradnji sistema za navodnjavanje.
Ministarstvo finansija i privrede ističe da razume sve reakcije, kao "posledično konstruktivni i dobrodošli doprinos što boljem realizovanju potpisanog memoranduma".

Kako je precizirano, "ko god dostavi adekvatne garancije za investiranje u ovih 10 preduzeća, a za vrednost od 150 miliona evra za 100 odsto kapitala, mi (Ministarstvo finansija i Vlada) ćemo sa radošću prihvatiti, a našem strateškom partneru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ponuditi nešto drugo u oblasti poljoprivrede".

Ministarstvo finansija i Vlada Srbije, navedeno je u saopštenju, "razumeju numerički podatak od četiri miliona obradivih hektara u Srbiji kao logičan osnov za tvrdnju da je naša država i ekonomija dovoljno prostrana za sve inicijative i partnerstvo u ovoj oblasti".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poljoprivreda ujedinjeni arapski emirati emirati UAE Mlađan Dinkić Ministarstvo finansija i privrede

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana