Tekst objavljen: 30.10.2012 7:32        


Vlada Vojvodine i Razvojna banka Vojvodine (RBV) saopštile su da, uprkos "negativnoj kampanji" ministra finansija Srbije Mlađana Dinkića, akcije Razvojne banke rastu.

"Uprkos Dinkićevoj kampanji, akcije RBV rastu"

Vlada Vojvodine i Razvojna banka navode da su otvoreni za saradnju sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ali da nisu upoznati sa stavom da se ta međunarodna monetarna institucija ne slaže sa odlukom Skupštine Vojvodine da dokapitalizuje RBV kao što je izjavio Dinkić

Vlada Vojvodine i Razvojna banka Vojvodine naveli su da je dokapitalizacija urađena u skladu sa zakonima, a poslovanje banke je potpuno stabilno, "uprkos negativnoj kampanji". - Uprkos negativnoj kampanji, depoziti banke rastu iz dana u dan i ostvaruje se pozitivan trend u tokovima gotovine i naplate potraživanja - navodi se u saopštenju.
Dinkić je ranije ocenio da je potpuno pogrešna odluka Skupštine Vojvodine da emituje obveznice vredne oko 150 miliona evra sa rokom dospeća od 30 godina.

Prema njegovim rečima, na taj način se ne upumpava svež novac u Razvojnu banku Vojvodine, iako je njoj upravo svež novac potreban.

Vlada Vojvodine i Razvojna banka su odgovorili da je model koji je izabran za dokapitalizaciju banke "najbolje, najjeftinije i najsigurnije rešenje" za vlasnike banke i za samu banku, pošto bi svako drugo razmatrano rešenje bilo neuporedivo skuplje.

- Rok na koji će biti emitovane obveznice nije konačno fiksiran, ali je maksimalni rok određen na 30 godina, što ne znači da neće biti emitovane na tri, pet ili 10 godina - dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    ljuba 30.10.2012 10:06

    I to je vestacki privremeni rast! Ne palite se ljudi! Izgubicete vase novce! Pogledajte prvo bilanse RBV!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vojvodina Mlađan Dinkić državne banke dokapitalizacija banke RBV Razvojna banka Vojvodine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana