Tekst objavljen: 25.03.2013 12:30        


Ukoliko visoka delegacija Vlade Srbije u Abu Dabiju, gde bi trebalo da otputuje sredinom ove nedelje, postigne dogovor sa emiratskom avio-kompanijom “Etihad” o strateškom partnerstvu sa “Jat ervejzom”, putnici bi iz Beograda ponovo mogli da lete direktno za Njujork, ali i u Australiju.

Uz pomoć Arapa, direktno iz Beograda za Njujork?

Budućnost bi sigurnije mogla i da čeka “Jat tehniku”, jer će se u Abu Dabiju razgovarati i o ulaganju jedne od najvećih kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata “Mubadala” o formiranju regionalnog centra za servisiranje ekonomske klase aviona u Beogradu.

Time bi arapska kompanija, koja već ima centar za servisiranje biznis klase u Švajcerskoj, zaokružila poslove u Evropi.

Ovi poslovi su sastavni deo velikih poslova, među kojima su i ulaganja u agraru i IT industriji, koje je šeik Muhamed bin Zajed najavio u Srbiji.

Srpsku delegaciju bi u Abu Dabiju trebalo da predvodi ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, a sa njim je planirano da putuje i deo menadžmenta “Jat ervejza”, članovi grupe za oporavak te kompanije, kao i ” Jat tehnike”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aviosaobraćaj aviokompanije vazdušni saobraćaj jat airways Jat etihad emirati ujedinjeni arapski emirati UAE letovi za SAD

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana