Tekst objavljen: 01.11.2012 14:28        


Vojvođanski sekretar za privredu Miroslav Vasin pozvao je visoke republičke funkcionere da u javnosti prekinu da iznose sumnje ili tvrdnje da u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) postoji kriminal i da ga treba istražiti.

Vasin: Prestati sa neodgovornim izjavama o RBV

Vasin je apelovao na funkcionere da prestanu i sa iznošenjem mišljenja da je odluka pokrajinske vlade i Skupštine Vojvodine da dokapitalizuje RBV sa 150 milijardi dinara suluda.

- Takve izjave predstavljaju direktan vid pritiska i nanošenja štete banci, deponentima i klijentima. Kada ljudi čuju takve izjave, onda osete zebnju i strah prema banci u koju su do danas imali veliko poverenje - rekao je Vasin.

On je pozvao sve koji iznose sud o radu banke da se jasno opredele da li u tim izjavama misle na Metals banku ili na RBV koja je nastala nakon što je Vlada Vojvodine postala većinski vlasnik te banke.

- To je veoma bitan podatak jer smo na molbu tadašnjeg guvernera Narodne banke Srbije Radovana Jelašića dokapitalizovali banku (2009. godine) i od onda traje neprestani nadzor NBS. Ako se misli na kriminal u RBV, onda se direktno u vezu sa tim dovodi i NBS - rekao je Vasin.

Vojvođanski sekretar za privredu rekao je da RBV posluje uzlaznom putanjom po pitanju likvidnosti i da će u narednom periodu predstavljati jedan od najvažnijih instrumenata razvoja Pokrajine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Razvojna banka Vojvodine RBV banke dokapitalizacija državne banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana