Tekst objavljen: 19.03.2013 16:30        


Železara nema stručnjake koji, posle devet meseci pauze, mogu da pokrenu rad visoke peći, upozorio je predsednik Udruženih sindikata Sloga Željko Veselinović.

Visoku peć u Železari ne zna niko da upali?!

On kaže da "nije tajna da u Železari više ne postoje stručnjaci tako da trenutna garnitura menadžera ima problem kako da pokrene visoku peć".

Aleksandar Ljubić, državni sekretar Ministarstva finansija i privrede kaže da očekuje da će u narednih mesec dana Železara početi da radi u smislu paljenja visoke peći. Ipak, paljenje peći zavisi od isporuke sirovina i energenata, nadležni tvrde da se uveliko ugovara nabavka koksa i čelične rude.
Dodao je i da pokretanje visoke peći u takvim uslovima može da ima ozbiljne posledice i da bi bolje bilo da se uvoze gotovi slabovi, što bi uposlilo gotovo čitavu fabriku.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je početkom marta da će proizvodnja u Železari Smederevo biti pokrenuta u aprilu paljenjem jedne visoke peći i vraćanjem na posao 5.200 radnika.

- Rad Železare Smederevo mnogo bi manje koštao da nije, po odlasku Amerikanaca, proizvodnja gotovo stala, nego što će koštati sada da se zaduvaju visoke peći i kontinuirano oživljavaju pogoni - rekao je predsednik Nezavisnog sindikata metalaca Smedereva Mileta Gujaničić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fabrika industrija železara smederevo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana