Tekst objavljen: 12.10.2012 11:00        


Ukoliko se ne stabilizuju cene i snabdevanje tržišta osnovnim životnim namirnicama u Srbiji, Vlada Srbije će zabraniti njihov izvoz.

Vlada će zabraniti izvoz hrane iz Srbije?

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Goran Knežević kaže da je, zbog ovogodišnje suše, gubitak u poljoprivrednoj proizvodnji dostigao oko 50 odsto i to se odražava i na cenu hrane, zbog čega je vlada Uredbom zabranila izvoz šećerne repe, suncokreta i soje.

Knežević je rekao da je Vlada Srbije posvećena poboljšanju situacije u privrede, a posebno u agaru.

Posebno mesto u tim naporima zauzima borba protiv korupcije, koja nanosi namerljive štete privredi, kazao je Knežević i dodao da je i fiskalna konsolidacija važna za pomoć privredi da lakše posluje.

Cilj vlade je da agrarni budžet raste, što će biti pokazano i u budžetu za 2013. godine, rekao je Knežević i najavio da će sledeće nedelje vlada usvojiti predlog zakona o podsticajima u poljoprivredi, koji je već završen.

Vlada će akcenat budućeg rada u agraru imati na razvoju sistemu za navodnjavanje i podsticaju primarnoj poljoprivrednoh proizvodnji i na tom zadatku će tesno saradjivati sa svim releavantnim institucijma u zemlji, najavio je resorni ministar.

Zbog ovogodišnje suše vlada je pomogla agraru sa oko 150 miliona evra, što je najveća pomoć poljoprivredi u proteklih 20 godina, kazao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
suša izvoz hrane Goran Knežević Ministarstvo poljoprivrede, vodopri Vlada Srbije nestašice hrana izvoz

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana