Tekst objavljen: 30.10.2012 7:45        


Poštanska štedionica je preuzela oko 290 zaposlenih Nove agrobanke, dok su ostalima još u prošli petak isplaćene otpremnine u visini od 300 evra po godini staža ili otpremnina po Zakonu o radu, kome je ta varijanta bila povoljnija.

Vođstvu Nove Agrobanke zatvorena vrata banaka

Radnici koji su dobili otpremnine po socijalnom programu, imaju pravo da se, po Zakonu o radu, prijave Nacionalnoj službi za zapošljavanje za sticanje zakonom propisane naknade za nezaposlenost. Na socijalni program upućeno je više od 400 zaposlenih.

Prema Zakonu o bankama, član 72, Džambić i Miladinović kao i ostali dosadašnji članovi Upravnog odbora Nove agrobanke ne mogu više obavljati funkciju člana izvršnog ili upravnog odbora bilo koje banke u Srbiji. Jer pomenuti član predviđa da saglasnost na imenovanje na te funkcije daje Narodna banka Srbije, a ona, po zakonu, tu saglasnost neće dati za lice „koje je na dan oduzimanja dozvole za rad banci ili šest meseci pre tog dana, odnosno na dan uvođenja prinudne uprave, u banci bilo ovlašćeno za predstavljanje i zastupanje, odnosno član organa upravljanja banke“.
Prema informacijama Danasa, Poštanska štedionica je izbor radnika koje će preuzeti izvršila prema kriterijumu visine depozita po pojedinim filijalama i ekspoziturama, po principu što veći depoziti, to je više radnika zadržalo svoje radno mesto.

Deo radnika bi trebalo da ostane da radi u Novoj agrobanci u stečaju, a koji će to radnici biti odlučiće stečajni upravnik.

Na biro za zapošljavanje upućeni su i dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Nove agrobanke Milorad Džambić i njegov zamenik Julije Miladinović.

Na pitanje Danasa, da li su i oni dobili otpremnine, Milorad Džambić je izjavio da su na otpremnine imali pravo, ali da su ih se obojica odrekli.

- Ja sam otpremninu mogao da dobijem po tri osnova, po najpovoljnijem mi je sledovalo 50.000 evra, ali sam se te otpremnine odrekao - rekao je Džambić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nova agrobanka afera agrobanka agrobanka preuzimanje banaka državne banke banka poštanska štedionica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana