Tekst objavljen: 07.11.2012 16:30        


Razvojna banka Vojvodine je u kratkom periodu vratila poverenje klijenata, kaže predsednik Izvršnog odbora RBV Goran Kostić, navodeći da su depoziti stabilni, "uz svu medijsku hajku" na tu instituciju, kao i da je projektovana naplata RBV do kraja godine tri milijarde dinara.

"Vraćeno poverenje u Razvojnu banku Vojvodine"

Povodom informacije da je Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo od Narodne banke Srbije zvanični izveštaj o poslovanju RBV, posle obavljenih kontrola, Kostić je podsetio da je RBV “predmet kontinuirane supervizije” još od maja 2011.

RBV se nalazi pod “korektivnim merama centralne banke, odnosno, privremenim merama, nakon što je konstatovana potkapitalizovanost, uz koju idu i prekoračenje pokazatelja zbog smanjenja regulatornog kapitala, koji je osnov za izračunavanje tih pokazatelja”, naveo je Kostić.

Kostić je istakao da je NBS “zahtevala dokapitalizaciju” RBV i dodao da se njen vlasnik (AP Vojvodina) odlučio za to, “vođen jedino mogućom racionalnom odlukom”.

Nova kapitalna osnova će omogućiti RBV i povećanje prihoda kroz povećanje obima poslovanja i kvaliteta usluga, ističe Kostić i objašnjava da će RBV na taj način moći “nesmetano da prikuplja slobodna raspoložziva sredstva, koja će biti usmerena u kvalitetne plasmane”.

On je naglasio da su u procesu do dokapitalizacije RBV ključni bili “saradnja i podrška većinskog akcionara i Narodne banke Srbije”.



 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dokapitalizacija banke državne banke RBV Razvojna banka Vojvodine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana