Tekst objavljen: 18.09.2012 9:47        


Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da iza kupovine 50 odsto vlasništva u Politici stoji prvi čovek Farmakoma Miroslav Bogićević, koji je to učinio kao "uslugu" Demokratskoj stranci.

Vučić: DS primorala Bogićevića da kupi Politiku (Medija centar Beograd)

Vučić je rekao da vlasnik Farmakoma, Bogićević, čije ime nije izgovorio, stoji i iza kupovine potraživanja Novosti, i da je posao obavljen preko malih ćerki firmi Farmakoma, osnovanih u inostranstvu, a da je deo novca za kupovinu obezbeđen kreditom Agrobanke.

- Farmakom je primoran, prinuđen da učestvuje u toj kupoprodaji. Njega taj biznis nije interesovao, to je bila usluga najvećoj stranci u prošloj Vladi. Pronaći ćemo način da zaštitimo državu i da joj bude vraćeno ono što je njeno, a da pri tome ne vodimo hajku protiv te firme (Farmakoma), jer zapošljava 3.500 ljudi i ima 5.000 kooperanata - rekao je Vučić Radioteleviziji Srbije.

Vučić je tu kupovinu nazvao "političkim kriminalom uz ekonomske zloupotrebe" i da je prvenstveno reč o moralnoj i političkoj odgovornosti, a da su druge vrste odgovornosti stvar drugih nadležnih državnih organa.

On je naveo da je Farmakom deo platio iz svog obrta i da su mu, kada više nije bilo sredstava, dati kredit iz državnih banaka, Nove Agrobanke i iz Privredne banke Beograd, i da je zatim novac uplaćen za kupovinu Politike i potraživanja Novosti i Dnevnika.

On je ocenio da su prodaje Politike, Novosti i novosadskog Dnevnika "komplikovane operacije" sprovedene da bi neko imao medijsku kontrolu.

- Ali, savršeni zločini ne postoje i pravo pravde ne može da se pobedi - istakao je Vučić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
farmakom bogićević ds Aleksandar Vučić novosti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana