Tekst objavljen: 01.11.2012 13:07        


Glavni razlog sukoba dvojice najmoćnijih ljudi u politici i biznisu Aleksandra Vučića i Miroslava Miškovića je istraga o spornim privatizacijama u kojima su učestvovale i Miškovićeve firme.

Vučić spreman i da, ako treba, hapsi Miškovića

Vučić ne želi da odustane od ovih istraga i spreman je da ide do kraja, ako treba i do privođenja najvećeg biznismena, a Mišković je formirao svojevrsni „antivučićevski lobi” preko koga pokušava da onemogući lidera SNS u ovom poslu.

Izvor iz vrha vlasti kaže da je sukob kulminirao kada je oko 50 policijskih i finansijskih inspektora krenulo da istražuje kako je jedna od Miškovićevih firmi „Delreal” došla do 16 hektara zemljišta na Novom Beogradu.

S druge strane, niko od biznismena, čak ni članovi kluba Privrednik nije želeo da govori o sukobu. Toplica Spasojević nije imao komentar, a direktor „Metalca“ Dragoljub Vukadinović nije mogao da govori na ovu temu jer je „na putu u Crnoj Gori”. Bez teksta je ostao i direktor „Interkomerca” Goran Perčević koji je rekao da je „na sastanku” čim je čuo pitanje. Na pozive nisu odgovarali Zoran Drakulić, Veselin Jevrosimović i predsednik kluba Privrednik Branislav Grujić, dok je samo predsednik „Sintelona” Nikola Pavičić kratko rekao je da „ne zna šta je pozadina ovog slučaja” i da se on lično ne plaši.
Međutim, do prvih čarki između Vučića i Miškovića došlo još odmah posle formiranja vlade.

- Nije tajna da jedan broj biznismena nezadovoljan načinom na koji se Vučić bori protiv korupcije. Oni veruju da stalna priča o hapšenjima narušava poslovnu klimu i širi strah među privrednike jer je teško raditi dok se u medijima svakog dana licitira s tim ko će se od biznismena sledeći naći u zatvoru. Delom zbog toga, a delom i zbog straha da bi mogli da se nađu pod Vučićevim udarom, grupa biznismena je napravila svojevrsnu grupaciju kako bi se odbranili od Vučića, a Mišković kao najmoćniji privrednik i čovek sa odličnim vezama s predsednikom Nikolićem prirodno se našao na čelu ove neformalne grupe - navodi izvor Blica.

Potom je Vučić saznao za detalje planova ove grupe, to se poklopilo da istragom o tome kako je Delreal došao do lokacija na Novom Beogradu i buknuo je rat: Vučić je javno otkrio da Mišković želi da ga skloni iz Vlade.

Na pitanje kako će se završiti sukob, sagovornik Blica kaže da "Mišković nema dovoljno snage da ukloni Vučića iz vlasti. Ali ni Vučić nema dovoljno snage da se obračuna sa Miškovićem. Ovaj rat će i dalje trajati. A šta će se dogoditi ukoliko tužilac bude imao dovoljno dokaza? Dajte da sačekamo prvo kraj ovih istraga".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Aleksandar Vučić Miroslav Mišković korupcija privatizacije Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana