Tekst objavljen: 13.09.2012 15:45        


Nemački kreditor, Komercbanka, saopštio je će sa britanskom Rojal benk ov Skotland i južnoafričkom Standard bankom tužiti Dubai zbog neotplaćenih kredita.

Zakucaće uterivači i vrata bogatog Dubaija

Komercbanka je navela da ona i još dve banke "već dve godine traže sporazumno rešenje sa 'Dubai fajnenšel grupom'" u vezi sa restrukturiranjem oko deset milijardi dolara vrednog duga.

"Dubai fajnenšel grup" je odeljenje investicione kompanije "Dubai holding", koja je u rukama vlade Dubaija, odnosno šeika Mohameda bin Rašid al Maktuma.

- Tokom tog vremena, 'Dubai fajnenšel grup' nije uspeo da otplati dugove niti kamate na dugove - navela je banka.

- Uprkos dobroj volji banaka i brojnim ponuđenim dugoročnim koncesijama, nije postignuto održivo rešenje. U tim okolnostima, 'Komercbanka', RBS i 'Standard banka' nažalost nisu imale alternativu do da zatraže pravnu pomoć - ističe se u saopštenju.

Banke insistiraju da bi želele da se rešenje postigne bez "formalnog pravnog postupka", i stoga su otvorene za takvo rešenje ako bude moguće postići prihvatljiv komercijalni dogovor.

Dubai, poznat po gigantskim građevinskim projektima, našao se u finansijskim teškoćama krajem 2009, kao rezultat globalne finansijske krize, i zatražio je moratorijum na otplatu duga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Dubai

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana