Tekst objavljen: 18.04.2013 9:10        


Zastava Oružje se najozbiljnije priprema za veliki poslovni aranžman sa Libijom, u okviru kojeg, u naredne dve do tri godine u tu zemlju treba da izveze pešadijsko naoružanje u vrednosti od svih 100 miliona dolara, što će za fabriku biti "posao decenije",

Zastava izvozi u Libiju oružje vredno 100 mil. USD

Izvori Danasa kažu da će Zastava Oružje Libiji, počev od ove, pa u naredne dve do tri godine, isporučiti velike kontingente mitraljeza M 84, najnovije vojne puške M 21, zatim potcevnih bacača granata, dalekometnih i ubojitih snajpera "crna strela", i drugog naoružanja.

Podsetimo, kragujevačku fabriku oružja nedavno je posetila delegacija Ministarstva odbrane Libije, a njen šef Kalid Mohamed al Šarif je na fabričkom strelištu isprobao gotovo sve pešadijsko i drugo oružje iz Zastavinog proizvodnog arsenala.

Al Šarif je, po izlasku sa strelišta, najavio obnavljanje saradnje njegove zemlje sa ovdašnjom vojnom industrijom, čemu, kako je rekao, treba da prethodi regulisanje ranijih neispunjenih obaveza, što je otvorilo mogućnost da se deo naftnog duga plati kompenzacijom u izvozu oružja.

Zastavina fabrika oružja je za ovu godinu već ugovorila izvozne poslove, najvećim delom za tržište Amerike, u vrednosti od blizu 45 miliona dolara, kojima je preopteretila postojeće proizvodne i kadrovske potencijale.

Otuda će ovih dana, nevezano za poslove sa Libijom, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, angažovati 200 novih proizvodnih radnika. Istovremeno će biti biti produženi ugovori o radu sa oko 160 mladih radnika, koji su u toj fabrici angažovani od jeseni prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
oružje naoružanje izvoz oružja fabrika oružja vojna industrija zastava oružje libija namenska industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana