Tekst objavljen: 15.09.2012 16:30        


Usluga informisanja putnika o nailasku vozila javnog prevoza na stanicu, poznatija kao „SMS servis” počeće sa naplatom od nedelje, 16. septembra.

Želite da saznate kad dolazi autobus? Prvo platite

Kako je saopšteno je iz "BusPlus” sistema za korisnike mobilnih mreža Telekom i Vip, cena po upitu iznosiće dva i po dinara bez PDV, dok će korisnici Telenora za ovu uslugu izdvajati tri dinara bez PDV.

Time je ceo sistem javnog prevoza efikasniji, na stanicama ima manje ljudi, a vozila su rasterećenija jer je bolji protok putnika u saobraćaju.

- Ova usluga do sada je naišla na veliko odobravanje građana, a u proteklom periodu dnevno je beleženo u proseku 800 hiljada upita za obaveštenje o nailasku vozila - navodi se.

Pozivom na *011*kod stanice# putnici mogu da saznaju koliko stanica su udaljena po dva vozila svih linija koja pristižu. Pored toga, na linijama 7, 17, 23, 29 i 95 moguće je dobiti i podatak o nailasku vozila u minutima.

Putnici koji čekaju prevoz na početnim stanicama, dobijaju uvid o udaljenosti vozila koja nailaze iz suprotnog smera.

Podsećanja radi, *011* je pozivni znak, dok broj pre tarabe (#) označava jedinstveni kod stanice koji je na informativnoj tabli na stanici istaknut žutom bojom”, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Irena 17.09.2012 15:12

    800 hiljada upita puta dva i po dinara dnevno...pa gde su sve te pare i kako onda javna preduzeća posluju sa gubicima...e Srbijo! i ovo je neko smislio da bi stavio pare isključivo u svoj džep a ne da bi poboljšao kvalitet života beograđana

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gradski prevoz GSP Beograd bus plus javni prevoz

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana