Tekst objavljen: 17.05.2023 12:25        


Od danas važe nove cene karata i novi sistem javnog gradskog prevoza u Beogradu. Karte će moći da se kupe u papirnoj formi i SMS porukom u mrežama svih operatera. Gradonačenik Aleksandar Šapić kaže za RTS da će se novac od naplaćenih karata, pored unapređenja prevoza, koristiti i za mnoge druge stvari kao što su besplatni vrtići i školski udžbenici

Kako će funkcionisati novi sistem naplate prevoza u Beogradu?


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kaže da je posle 12 godina javni prevoz vrećen u ruke Beograđana koji je dosad bio pod kontrolom stranog privatnog preduzetnika ističući da će sad kompletna baza podataka biti ovde a ne u inostranstvu.

Sav novac od novog sistema "Beograd plus" koristiće za za unapređenje prevoza i za mnoge druge stvari kao što su besplatni vrtići i školski udžbenici, naglašava Šapić.

Kako kaže, papirne karte mogu se kupiti na uobičajenim prodajnim mestima a u toku leta profunkcionisaće njihova prodaja i i na kioscima.

Kako naglašava, postojeća aplikacija i SMS sistem su veoma jednostavani.

Šapić navodi da će na svim stajalištima do kraja nedelje biće istaknuta obaveštenja o novom sistemu napalate vožnje u gradskom javnom prevozu.

Verujem da će posle početnog prilagođavanja Beograđani biti zadovoljni novim sistemom, kaže Šapić.

Prema njegovim rečima, u početku komunalni milicajci imaće toleranciju prilikom kontrole naplate karata i neće biti nikakvih represivnih mera.

Podsetio je i da kada se sistem uhoda, putnici bez karata neće biti izbacivani već će im komunalni milicajci (Beli) samo uručivati dopunska karte u visini kazne koju treba da plate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Špaić je istakao da se novim sistemom naplate karata i pojeftinjenjem cene prevoza Grad pokušava da vrati poverenje Beograđana. Kada sve poskupljuje mi smo snizili cene prevoza i zajednoi sa građanima želimo da podignemo nivo usluge javnog prevoza, dodaje Šapić.

Kaže da osobe starije od 65 godina ne moraju da žure sa zamenom svoje karte i postojeću mogu da zadrže do kraja godine. Kada budu želeli, mogu da odu u zgradu bilo koje beogradske opštine i izvade doživotnu kartu koja će biti personalizovana, dodaje Šapić.

"Postojeće mesečne karte važe do kraja maja i oni koji imaju godišnju kartu mogu da je zamene u poslovnicama koje su istkanute na sajtu Uprave grada. Oni koji imaju karte sa dopunom mogu da dobiju papirne karte u vrednosti preostalog kredita", kaže Šapić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aleksandar šapić gradski prevoz Beograd novi sistem naplate javni prevoz naplata javnog prevoza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana