Zvanični kurs Evra za dan 18.10.21. :: 117.5618 rsd
Tekst objavljen: 27.09.2021 14:45        


Motivacija je način života. Da biste sprečili monotono raspoloženje i osećaj lenjosti vrlo je važno preduzeti aktivnosti koje vas motivišu, inače možete trošiti mnogo energije i vremena bez ikakvih produktivnih rezultata

Kako da lakše "pregurate" ponedeljak i motivišete sebe za novu radnu nedelju?


Nemojte dozvoliti da se osećate kao da ste zapeli u rutini. Stručnjaci poručuju da se bilo kome može desiti da nakon nekoliko godina posla izgubi motivaciju koja dolazi iz unutrašnjih želja. Navode nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste ponovo na posao išli s iskrom u očima.

Zadajte sebi veliki cilj

Za početak sebi postavite veliki cilj kao dugogodišnji plan koji biste hteli da ostvarite, a onda malim koracima krećite u ostvarivanje zadatog.

Počnite malim koracima

Nakon što ste sebi postavili veliki cilj, u njegovo ostvarivanje krenite malim koracima, odnosno raščlanite zadatke na manje delove kako biste ih što uspešnije obavili.

Prvo uradite posao koji vam je najteži

Nema smisla da ostavljate zadatke koje najmanje volite za kraj, jer ćete samo biti nervozni. Umesto toga, najteži posao obavite prvi, a zatim uživajte u onom što vam je draže.

Naučite nove tehnike i veštine

Kada je bio poslednji put kada ste naučili nešto novo? Ako je to bilo na početku vaše karijere, nije čudno da nemate motivaciju za obavljanje posla. Trebalo bi da upišete neki kurs nakon kojeg možete napredovati u poslu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Pronađite mentora

U svakom poslu ima neko ko je bolji od vas, pronađite inspiraciju pomoću te osobe i pitajte je za savet.

Vežbajte zahvalnost

Istraživanja pokazuju da se pozitivnim pristupom prema poslu smanjuje nivo stresa, okruženje na poslu postaje ugodnije, a vaša želja za ostvarivanjem ciljeva se povećava.

Napravite dijagram stvari koje volite

Pomoću dijagrama stvari koje volite uvidećete koliko se one poklapaju s vašim trenutnim poslom.

Nagradite se za ostvarene ciljeve

Da biste bolje funkcionisali na bilo kojem poslu, neka vam u naviku pređe proslava ili barem priznavanje vašeg uspeha na dnevnoj bazi. Ovo je bitan korak koji ne biste trebali da preskačete.

Tražite povratnu informaciju

Povratna informacija je veoma važna za svakog radnika, bez obzira na poziciju. Insistirajte da vam vaši nadređeni s vremena na vreme daju povratnu informaciju o vašem radu kako biste znali šta treba da popravite, a šta dobro radite.

Napravite pauzu

Ako ste prošli kroz sve korake i još uvek se osećate nemotivisano, možda je vreme da uzmete kratku pauzu od posla, jer ste preumorni, ili da razmislite o promeni posla.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
posao ponedeljak motivacija biznis radna nedelja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana