Tekst objavljen: 30.03.2021 15:55        


Turističke agencije spremno su dočekale vest o otvaranju granica Grčke i pozivaju na rani buking aranžmana za letovanje. Pogledajte šta je u ponudi

Letovanje u Grčkoj: U predsezoni i sedam puta jeftnije

Grčke granice će za naše turiste biti otvorene najverovatnije već sredinom aprila, iako sezona zvanično počinje 14. maja. Građani Srbije moći da letuju u Grčkoj uz sertifikat o primljenoj vakcini, kao i uz negativan PCR ili antigenski test. Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), za portal Nova.rs je objasnio da se očekuju i testiranja na graničnim prelazima, a da će kapaciteti autobusa moći da budu popunjeni do 70 odsto.

Pa, ukoliko želite na vreme da obezbedite svoje mesto, možete da počnete da pratite turističke agencije.

Mada su na većini njihovih sajtova i dalje u fokusu za ovo leti Turska, Egipat, Albanija, na sajtu YUTA-e već se može naći i poduži spisak “first minute” ponuda za letovanje u Grčkoj.

Star travel izašao je s pristupačnim opcijama za apartmanski smeštaj uz autobuski (ili sopstveni) prevoz, a destinacije koje su u igri su Sivota, Neos Marmaris, Olimpik bič, Leptokarija, Nea Vrasna, Parga… Najpovoljnije cene su od 49 do 79 evra po osobi za deset dana, mada usred sezone idu i na više od 350 evra za isti aranžman… Kao i inače, sve zavisi od željenog termina i kapaciteta smeštaja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Primera radi, aranžman agencije Odeon travel je 12 dana (10 noći) na Kritu s avionskim prevozom po ceni od 360 evra. Ima svakako i dosta skupljih varijanti, ali, na primer, uz hotelski smeštaj na samoj obali mora i polupansion, cena je od 500 evra po osobi.

Niški Euroturs je za leto 2021. objavio kompletnu ponudu “za svačiji džep” – od majskih aranžmana za Leptokariju za manje od 60 evra po osobi (za 11 dana), pa do fensi hotela na popularnim plažama Olimpijske regije gde dan košta više od 200 evra. Postoji mogućnost autobuskog ili sopstvenog prevoza.

Dream Land ima specijalnu akciju za grčka ostrva – uz rani buking najavljen je popust od čak 40 odsto na istaknute cene.

Ponude domaćih agencija se ovih dana upotpunjuju, pa se kompletna ponuda za leto tek očekuje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
grčka leto 2021 2021 turizam first minute letovanje u grčkoj Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana