Tekst objavljen: 29.05.2020 14:10        


Zaboravite na stotine, ovde je reč o hiljadama dolara

Ovo je nekoliko najskupljih voćki na svetu

Kada se saberu cene egzotičnog voća, shvatamo da taj luksuz može da priušti samo onaj 1 procenat populacije, kojem je taj iznos "sitnica".

Zvuči neverovatno, ali ovih 5 voćki su toliko retke i posebne, da vrede kao omanji stan u Beogradu.

Ovo voće je, ujedno, najskuplje na svetu, a prodavci ne odustaju od njegove promocije, iako nema mnogo onih koji mogu da ga priušte. Ipak, jednom kada ga prodaju, mogu od toga da žive mesecima.

Čuveni ananas Heligan košta do 15.000 dolara. Uzgaja se u Velikoj Britaniji (Kornvelu), u bašti "The Lost Gardens of Heligan". Iako ananasu ne odgovara engleska klima, uz ljudsku asistenciju - i ovo je moguće.

U Japanu raste neobično grožđe Ruby Roman, za koje treba da izdvojite 1.400 dolara. Svaki grozd je veličine ping-pong loptice, što ih već čini drugačijima od drugih vrsta. "Buket" ovog grožđa košta 4.000 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Teško je poverovati, ali Yubari King dinja je na ceni od 10.000 dolara. Raste na najsevernijem japanskom ostrvu Hokaido. Osim ukusa, čini je posebnom to što je savršeno zaobljena. Pravilo je da se kupuju dve, odnosno u paru, tokom manifestacije "Ghost Festival".

Četvrtasta, odnosno Square lubenica je takođe hit u svetu, a košta 800 dolara. Raste u Japanu, baš kao i Densuke lubenica crne boje, čija cena dostiže 6.000 dolara. Inače, godišnje ne može biti dobijeno više od deset hiljada ove voćke.

Sve u svemu, ovo voće ukupno vredi 35.800 dolara (oko 32.000 evra).

1 komentar

  1. User image
    Dusica Gavrilovic 31.05.2020 9:15

    Jako zanimljiv clanak o egzoticnom vocu bez obzira na jako paprene cene.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
najskuplje voće najskuplje voće na svetu voće voće i povrće

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana