Tekst objavljen: 29.08.2023 16:10        


Besplatni online kursevi univerziteta i sa stručnjacima iz industrije mogu pomoći u pokretanju poslovanja i ojačati preduzetničke sposobnosti

Ovo su besplatni kursevi koji mogu da pomognu svakom preduzetniku


Postoje kursevi o tome kako razmišljati kao preduzetnik, pokrenuti posao, pristupiti finansiranju i ovladati osnovnim veštinama kao što su marketing i računovodstvo.

Ukoliko dovoljno poznajete engleski jezik, evo liste pa izaberite šta vam najviše odgovara:

Osnove preduzetništva

Essentials of Entrepreneurship: Thinking & Action (Univerzitet Kalifornije)

Podučava preduzetnike da prepoznaju prilike za generisanje i procenu poslovne ideje. Istražite poslovne strategije za vašu poslovnu ideju i otkrijte kako se kreativnost, prilike i izvodljivost najbolje procenjuju. Naučite o preduzetničkom procesu i kako njime upravljati.

Osnove računovodstva

Osnove poslovnog računovodstva (Purdue University)

Pokrivaju teme i računovodstvene cikluse koji kreiraju finansijske izveštaje. Kurs će pružiti osnovne alate za projektovanje profitabilnosti i analizu troškova kako bi se pomoglo u analizi bilo koje kompanije.

Finansije za nefinansijske menadžere

Finansije za nefinansijske menadžere (Univerzitet Emory)

Predstavlja seriju od devet modula koji se kreću od razumevanja osnovnih finansijskih principa do primene finansijske analize i parametara za donošenje odluka. Naučite jezik finansija, čitajte i procenite finansijske izveštaje i koristite brojeve za donošenje informisanih i pametnih odluka. Svaki modul završava vežbom samoevaluacije kako biste bili sigurni da ste apsorbovali ključne ciljeve.

Finansiranje startapa za preduzetnike

New Venture Finance: Startup Funding for Entrepreneurs (Univerzitet Merilend)

Kreiran je za ambiciozne ili aktivne preduzetnike koji žele da razumeju kako da obezbede jače finansiranje za svoje kompanije i projekte. Naučite osnove finansija, vrednovanja, izvore finansiranja (razređujuće i nerazređujuće) i strukturu kapitala za nove poduhvate. Razvijte razumijevanje o pobedničkim ponudama investitora i naučite kako ispuniti ciljeve.

Širenje i rastuće preduzetništvo

Izvan Silicijumske doline: Rastuće preduzetništvo u tranzicijskim ekonomijama (Case Western Reserve University)

Istražuje mogućnosti za preduzetnike koji žele da razvijaju svoje poslovanje izvan dobro razvijenih preduzetničkih ekosistema poput Silicijumske doline. Kurs istražuje inovativne pristupe finansiranju poslovnih lidera i državnih službenika na tržištima u tranziciji na kojima preduzetnici nemaju značajan pristup finansiranju iz privatnog sektora.

Oglašavanje na društvenim mrežama

Social Media Advertising (University of Colorado, Boulder) istražuje različite vrste oglasa na društvenim mrežama. Naučite da ciljate pravu publiku i sprovodite efikasne reklamne kampanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Prvi korak ka uspehu"

Razvijanje preduzetničkog načina razmišljanja: Prvi korak ka uspehu (Michigan State University)

Prvi kurs u seriji od šest delova. Na prvom kursu naučite da preoblikujete svoje razmišljanje kako biste maksimizovali svoje šanse za preduzetnički uspeh. Naučite kako delotvorno raditi u novom okviru ili modelu za pokretanje posla i donijeti prave početne odluke o pokretanju biznisa.

Upravljanje inovativnim inicijativama

Strateške inovacije: Upravljanje inovativnim inicijativama (Univerzitet Illinois u Urbana-Champaign)

Istražuje okvire, alate i koncepte za rješavanje izazova u upravljanju inovacijama. Razvijte vlastiti kapacitet da vodite organizaciju u primjeni inovativnih inicijativa.

Razvijanje inovativnih ideja

Razvijanje inovativnih ideja za nove kompanije (Univerzitet Merilend)

Pomaže ambicioznim i aktivnim preduzetnicima da dobre ideje pretvore u velike poslove. Identifikujte i analizirajte preduzetničke prilike, poboljšajte svoj preduzetnički način razmišljanja, poboljšajte svoje strateško donošenje odluka i izgradite inovativne poslovne modele.

Razvijanje mogućnosti

Preduzetništvo 1: Razvijanje mogućnosti (Univerzitet Pensilvanije, Škola Wharton)

Upoznaje vas sa temeljnim konceptime preduzetništva, uključujući definiciju preduzetništva, profil preduzetnika, razliku između preduzetništva i preduzetničkog menadžmenta i ulogu pokretača društva. Naučite dokazane tehnike za identifikaciju i procjenu mogućnosti, testiranje hipoteza i stvaranje prototipa.

Ko je vaš kupac?

Preduzetništvo 101: Ko je vaš kupac? (Masachusetts Institute of Technology)

Istražuje osnovne vještine za identifikaciju i ciljanje kupaca. Entrepreneurship 101 baziran je na studijama slučaja MIT startup kompanija i njihovih osnivača. Entrepreneurship 101 vas priprema za MIT Global Entrepreneurship Bootcamp, jednonedeljni, intenzivni program edukacije o preduzetništvu koji vas izaziva da pokrenete kompaniju za pet dana.

Kako postati preduzetnik

Postati preduzetnik (Massachusetts Institute of Technology)

Istražuje poslovne veštine i startup način razmišljanja koji su potrebni da se krene na preduzetnički put od MIT Launcha, univerzitetskog programa za ambiciozne preduzetnike. Istražite tržišta kako biste pronašli svog kupca, definisali svoje ciljeve i razvili svoju preduzetničku strategiju. Naučite da savladate prepreke za osnivanje kompanije.

Obnovljiva energija i zelena gradnja

Preduzetništvo u oblasti obnovljive energije i zelene gradnje (Univerzitet Duke)

Istražuje kako pokrenuti novi posao u sektoru energetike, finansija, nekretnina, dizajna, inženjeringa ili životne sredine, a istovremeno pomaže u stvaranju pozitivnih uticaja na okolinu i zdravlje ljudi širom sveta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kursevi preduzetništvo preduzetništvo preduzetnici besplatan kurs

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana