Tekst objavljen: 04.05.2014 12:00        


Usađivanje dobrih finansijskih navika u vašu decu je jedno od najvažnijih životnih lekcija. Srećom, sa tadašnjom tehnologijom, postoje brojni načini da učinite učenje o novcu zabavnim za decu svih uzrasta. Učiti decu o novcu bi trebalo da počne što je ranije moguće. Čim vaše dete počne da postavlja pitanja, vreme je da razumeju da stvari koštaju.

Zabavni načini da naučite svoju decu vrednosti novca

Ali sa kojim lekcijama bi trebalo da počnete? Predlaže se da počnete sa konceptom da novac mora da se zaradi. Deca moraju da znaju da ne mogu samo da zaplaču za igračkom u radnji i da će time da je automatski dobiju.

Kako deca uče o novcu, roditelji ne bi trebalo da se osećaju postiđeno. Tema o novcu ne bi trealo da bude tabu. Ako vam je neprijatno da o tome pričate, onda to neće biti iskustvo u kojoj će deca uživati.

Takođe bi trebalo da vodite računa da se ne svađate oko novca pred decom. Ako roditelji stalno raspravlju o novcu, njihova deca će posmatrati novac kao izvor stresa.

Evo šest ideja kako da novac bude zabavan za decu


Iznad svega, nemojte se plašiti da razgovarate sa svojom decom o novcu. Naša deca vide kako se snalazimo sa novcem svaki dan, ali mi često zaboravimo da razgovaramo sa njima o tome šta radimo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novac roditelji porodica deca

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana