Tekst objavljen: 21.05.2013 9:30        


Sajt za zapošljavanje Infostud saopštio je da su omladinske zadruge uveliko počele da objavljuju oglase za sezonske poslove i trenutno je najveća potreba za konobarima, šankerima i prodavcima sladoleda.

Traže se - konobari, šankeri, berači, sladoledžije

Kako se navodi, aktuelni su i poslovi pakovanja i promocije robe, kao i deljenja flajera. Dodaje se da su mladi veoma zainteresovani za sezonske poslove jer smatraju da bi tako mogli da zarade džeparac za letovanje.

Rezultati istraživanja Infostuda pokazali su da mnoge mlade osobe, ipak ne traže sezonski posao aktivno – svaki peti anketirani izjavio je da će se ovog leta zaposliti samo ako mu se ukaže dobra prilika, dok bi pet odsto ispitanika prihvatilo sezonski posao samo ako se obavlja vikendom. Ima i onih koji žele da spoje lepo sa korisnim, pa planiraju da pronađu posao na primorju i da tako istovremeno zarađuju i letuju.
Oko 10 odsto ispitanika zainteresovano je za poslove berbe voća i povrća, zbog visokih dnevnica, kao i za fizičke poslove, a oko pet odsto anketiranih bi se bavilo isključivo ugostiteljskim poslovima i traže posao u kafićima ili restoranima.

Žene se više zanimaju za poslove promotere u supermarketima, prodaju sladoleda ili deljenje letaka – oko pet odsto devojaka izjavilo je da bi radilo ovu vrstu sezonskih poslova, a isti procenat ispitanika rekao je da bi se tokom leta bavio isključivo ugostiteljskim poslovima, pa aktivno traže posao u kafiću ili restoranu.

U Infostudu ističu da će oni koji se na vreme potrude, vrlo verovatno takav posao i pronaći, jer na tržištu poslova trenutno najveća potreba vlada upravo za njima.

Svega 15 odsto ispitanika prihvatilo bi bilo koji sezonski posao, bez obzira na radno vreme, a više od petine učesnika ove ankete potvrdilo je da ne planira nikakve radne aktivnosti tokom letnjeg perioda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija posao karijera sezonski posao honorarni posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana