Tekst objavljen: 23.10.2014 9:20        


Većina nas radi na ugovoru od 3 do 6 meseci koji se stalno produžava, ali nikako da dođe taj trenutak da konačno stupimo u stalni radni odnos kako bismo mogli malo da se opustimo i možda sebi priuštimo malo više od uobičajenog. Sve te pogodnosti podizanja malo više novca nego što imamo ili plaćanje na rate imaju samo klijenti koji su u stalnom radnom odmosu, većina ostaje uskraćena.

Dozvoljen minus  po računu: ugovor na određeno

Kamatica tim je sproveo malo istraživanje: Da li i oni koji nisu stalno zaposleni mogu da dobiju dozvoljen minus po tekućem računu?

U istraživanju u kojem su učestvovale jedne od najvećih banaka koje posluju na teritoriji Republike Srbije saznali smo da postoji mogućnost dobijanja dozvoljenog minusa po tekućem računu iako niste u stalnom radnom odnosu.

Ova mogućnost nije dostupna u svim bankama, pojedine i dalje odbijaju da promene svoju poslovnu politiku. Tako je i dalje jedini uslov koji morate da ispunite da biste mogli da dobijete mogućnost prekoračenja po tekućem računu da ste stalno zaposleni.

Banke koje pak hoće da odobre minus, iako je ugovor na određeno imaju samo jedno pravilo.

Dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu je moguće ako ste klijent te banke. Banka može da odobri dozvoljeno prekoračenje na rok kraći od mesec dana od dana kada Vam se završava ugovor.

Potrebno je da u banci uz podnošenje zahteva dostavite potvrdu o zaposlenju i visini primanja koje je popunio i overio poslodavac.

Ukoliko Vam je ugovor na 6 meseci dozvoljen minus možete dobiti na 5 meseci. Po isteku prethodnog ugovora i dobijanjem novog ukoliko želite i dalje da koristite mogućnost prekoračenje po računu opet morate da dostavite ugovor banci i ponovo da podnesete zahtev.


Dozvoljen minus ide od visine jedne do maksimalno jedne ipo vaše mesečne zarade, a kamata na takvu pogodnost se kreće od 2,17 do 2,65 % ma mesečnom nivou.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Gradimir Gligorin 27.10.2014 15:02

    Pitanje.Radio sam na odredjeno i imao dozvoljeni minus naravno dali su mi otkaz posle 18 meseci sada su mi u banci nakamarili dug sa 45.000. hiljada dinara na 72.000. za vremenski period od 11 og meseca 2013 do septembra 2014.Slao sam im imejl da mi objasne ne odgovaraju.Da li mozete da mi pomognete da prverimo racun da li su upravu ili da se zalim direktno NBS.Ako vam treba jos nesto od podataka mogu da dostavim.pozdrav moj mob 064 525 1890

  2. User image
    Suzana Ivanisevic 14.04.2018 2:12

    Dobila sam resenje o otkazu kao tehnoloski visak, pokrila minus po tekucem racunu i vratila nerealizovane cekove. Rakli su da ce prekoeacenje biti ukinuto a da kredit koji imam placacu opstom uplatnicom a ne kao do sada trajnim nalogom posto na racunu nece biti priliva. Medjutim poslednjeg dana mesec marta skinuta je trajnim nalogom rata kredita i moj racun je sad u minusu. Na moje pismo da se to ispravi nisu odgovorili pa se nadam da i ovog meseca isto bude tako da cu preci u nedozvoljeno prekoracenje a ono nije trebalo ni da postoji. U vezi moje molbe da stave zastoj na kreditu dok ne nadjem novi posao jer nisam u mogucnosti uredno da placam rekli su da ne mogu da mi izadju u susret nego je za mene najbolje da redovno placam. Njihovim cinjenjem kao i necinjenjen doveli su me u veoma tesku finansijsku situaciju sa kojom ne mogu da se izborim do novog zaposlenja. Molim Vas ukazite mi na moja prava u ovom slucaju. Devet meseci cu na birou da primam oko 14000 a rata kredita je oko 14500. Od cega ce moja porodica ziveti?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dozvoljeni minus Dozvoljeno prekoračenje po računu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana