Tekst objavljen: 25.05.2013 12:00        


Posle 13 dana brod sa 3.000 automobila "Fijat 500 L" stigao je u američku luku Baltimor. Ovo je drugi model koji "Fijat" izvozi za Ameriku posle malog fiće 500. Za Srbiju je to značajan datum jer prvi put posle 23 godine jedan proizvod automobilske industrije "made in Serbia" ponovo ulazi na američko tržište.

Srpski fića stigao u SAD, kreće osvajanje Amerike

Svakih 12 dana će po 3.000 komada vozila dolaziti u Ameriku, koja je, inače, najveće svetsko tržište za prodaju automobila.

"Fijat" na američkom tržišitu želi da pobudi emocije naročito kod emigranata, zato je 30 odsto automobila sa manuelnim menjačem a prodaja je usmerena na one gradove gde ima dosta Evropljana i to pre svega Italijana. Da bi ova operacija bila još uspešnija potrebna je i dobra reklama pa se na televiziji u Americi već mogu videti u udarnim terminima spotovi koji najavljuju prodaju.
Prva stanica za "Fijat 500 L" je jedna od najvećih severnoamričkih luka Baltimor, gde će biti istovaren deo kontigenta namenjen dilerima sa Severne obale, brod će na svom proputovanju još posetiti Kanadsku luku Halifaks i Zapadnu obalu Los Anđeles gde će takođe biti isporučene prve probne količine "Fiata 500 l".

Direktor "Fijata" za komunikacije Aleksandra Ranković rekla je da ta kompanija planira iz Kragujevca do kraja godine da izveze u Ameriku nekoliko desetina hiljada vozila.

- Ova probna količina automobila služiće dilerima da do leta prime prve porudžbine jer tek od septembra očekujemo veći priliv automobila iz Kragujevca u Ameriku kada i počinje zvanična prodaja modela 500 L i modela 500 L traking - navela je Rankovićeva.

Po ceni Fijat 500 L u Americi trebao bi da bude pozicioniran iznad mlađeg brata 500 koji u osnovnoj verziji košta 15.000 dolara što znači da se očekuje cena od 16 do 25 hiljada što spada u red autombila srednje klase.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Amerika sjedinjene američke države SAD automobilska industrija prodaja automobila fabrika automobila izvoz automobila Fiat fijat fijat automobili srbija srpski fijat

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana