Tekst objavljen: 06.05.2016 15:47        


Kanadsko-srpsko poslovno udruženje CANSEE, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Ambasadom Kanade u Beogradu, organizuje od 9. do 20. maja, prvi put u Beogradu, edukativni program "LEADER projekat" poslovne škole "Ričard Ajvi", jedne od najbolje rangiranih poslovnih škola u Kanadi.

Kanadska LEADER poslovna edukacija prvi put u Srbiji

Izvršna direktorka CANSEE, Mirjana Dončić-Biton, ističe da je glavna ideja koja stoji iza LEADER projekta da se tokom predstojećih godina sprovođenja tog programa u Srbiji postepeno okupi značajna grupa lidera preduzetnika, koji će svojim stečenim znanjem i kontaktima omogućiti poboljšanje konkurentnosti naše privrede, saopštila je danas Ambasada Kanade u Beogradu.

Dončić-Biton će govoriti na svečanom otvaranju 9. maja u 12.30 sati, u prostorijama Privredne komore Srbije, a prisutnima će se obratiti i kanadski ambasador u Beogradu Filip Pinington, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i generalni direktor kompanije "Schneider Electric" Dragan Popović.

Nakon otvaranja "LEADER projekta Srbija", u sklopu dvonedeljnog programa organizovan je i niz događaja u saradnji sa kanadskom ambasadom u Srbiji i Privrednom komorom Srbije, sa ciljem povezivanja, razmene iskustava i unapređenja poslovnog ambijenta.

U toku programa, polaznici će imati priliku da zajedno sa instruktorima posete internacionalnu kompaniju, CANSEE članicu - "Schneider Electric", u Novom Sadu, koja zapošljava više od 1.000 radnika i bavi se proizvodnjom softvera koji omogućuju uštede na velikim sistemima distribucije struje.

Kanadski LEADER projekat je međunarodni edukativni program, koji se realizuje od 1991. godine, a trenutno se sprovodi u osam zemalja u svetu: Rusiji, Moldaviji, Etiopiji, Haitiju, Gani, Indiji, Kini, kao i u susednoj Makedoniji, sa prevashodnim ciljem da omogući modernu poslovnu edukaciju među zemljama u razvoju i tranziciji.

LEADER projekat je koncipiran u vidu radionica u stilu MBA programa, posebno pripremljenih u odnosu na profil polaznika, sa ciljem da ih osposobi da uspešno razviju svoje poslovne ideje i preduzetničke kompanije.
Četiri instruktora LEADER projekta iz Kanade, tokom deset radnih dana, kroz predavanja, rešavanje studije slučaja i pojedinačnih konsultacija, pomoći će učesnicima da nauče kako da dođu do dubljeg razumevanja materijala programa i da na optimalan način primene nova znanja na svom poslovnom planu i radnom mestu, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
PKS Srbija kanada leader

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana