Tekst objavljen: 07.02.2016 10:04        


Ukidanje zdravstvene knjižice, pojednostavljivanje ostvarivanja prava na porodiljsku nadoknadu, te formiranje međuresornog tela koje će koordinirati inspekcijama, neke su od ukupno 100 preporuka iz NALED-ove Sive knjige, koja će danas biti predstavljena u Beogradu.

NALED predstavlja 100 preporuka za manje birokratije

Primera radi, ova organizacija predlaže i ukidanje sudskih taksi na odgovor na tužbu, na prigovor protiv rešenja o izvršenju, na prvostepenu odluku ako nije pravnosnažna, na podnošenje žalbe i vanrednog pravnog leka, kao i ukidanje takse na drugostepenu odluku i odluku po vanrednom pravnom leku ako sud ukine presudu i vrati predmet sudu nižeg stepena na ponovno suđenje.

U ovom osmom izdanju Sive knjige precizno su navedeni problemi koje je ova organizacija uvidela u svakom pojedinačnom resoru, odnosno ministarstvu, kao i predlozi za rešavanje.

Siva knjiga će biti predstavljena na IX godišnjoj konferenciji, koja će biti održana u Jugoslovenskoj kinoteci, a kojoj će prisustvovati ministri, brojni privredni lideri, gradonačelnici, visoki predstavnici međunarodne zajednice, navedeno je u saopštenju NALED-a.

Kako je saopštio NALED, prisustvo su potvrdile potpredsednice vlade Zorana Mihajlović i Kori Udovički, kao i ministri Željko Sertić, Nikola Selaković i Aleksandar Vulin.

NALED će tom prilikom, dodeliti priznanja "izuzetnim pojedincima iz državne uprave i lokalne samouprave koji su najviše doprineli primeni zakona i reformama u Srbiji tokom 2015".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    vlastimirka vlastic 02.02.2016 13:44

    ha ha pa drzava drzi u strahu i saci stranke a advokati bi tek izgubili..dobar pokusaj

  2. User image
    marija miloradov 07.02.2016 17:54

    Draga Vlastimirka, ne razumem Vašu zlobu prema advokatima.
    sudska taksa je nekad veća od advokatskog honorara.
    Sudske takse sprečavaju gradjane da zatraže sudsku zaštitu.
    države koje nemaju advokaturu nisu baš mesta gde biste voleli da živite - na pr. nacistička Nemačka, Severna Koreja,
    staljinistčki Sovjetski Savez, Kampodja u vreme vladavine Pola Pota

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
naknada porodilja zdravstvene knjižice siva knjiga elektronski potpis elektronska građevinska dozvola ministarstva birokratija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana