Tekst objavljen: 17.02.2017 14:33        


Sberbank zauzima šesto mesto na listi evropskih i 24. mesto na listi svetskih banaka prema Brand Finance, vodećoj nezavisnoj konsultantskoj kompaniji koja se bavi procenom vrednosti brendova i strategije. Sberbank je poboljšala svoju poziciju sa 35. na 24. mesto.

Sberbank je šesti najvredniji bankarski brend u Evropi

Sberbank je jedini ruski brend koji se našao na listi Top 100 rangiranih banaka i jedini ruski bankarski brend među Top 500 globalnih finansijskih brendova. Tokom 2016. godine vrednost Sberbank brenda porasla je za 33% na 9,1 milijardu dolara. "Nova realnost je da svet postaje digitalizovan.

Želimo da budemo relevantni, da ostanemo na liderskoj poziciji u sektoru i činimo sve što je moguće da to i ostvarimo. Postavili smo sebi ambiciozan cilj - da se transformišemo u tehnološki visoko naprednu kompaniju i radimo na tome. Trudimo se da prenesemo ovu zamisao svima, uključujući naše zaposlene, klijente i investitore", istakao je Herman Gref predsednik Izvršnog odbora Sberbank.

Dejvid Hejg, osnivač i generalni direktor Global Finance, ovim povodom je izjavio: "Sberbank je inovativna banka, koja zasniva svoje poslovanje na naprednim tehnologijama. Sberbank gradi tehnološku platformu kako bi proširila svoju geografsku zastupljenost i paletu proizvoda.

Ona ima bogato korporativno nasleđe i snažnu reputaciju koje kombinuje sa dinamičnim upravljanjem. Sberbank je brzo razvila snagu i vrednost brenda i očekujemo da će nastaviti taj trend i ojačati u narednim godinama prateći tehnološke transformacije bankarskog i finansijskog sektora ". Brand Finance vrednost brenda izračunava pomoću Royality Relief metodologije koja određuje koliko bi kompanija bila spremna da plati za sopstveni brend da nije njegov vlasnik.

Ovaj pristup uključuje procenu prihoda zasnovanu na konkretnom brendu i izračunava stopu naknade koja bi bila plaćena za korišćenje brenda. Osnovana 1996. godine, Brand Finance je vodeća svetska nezavisna konsultantska kuća za procenu vrednosti brendova i strategija.

Sa sedištem u Londonu kompanija Brand Finance je prisutna u više od 20 zemalja. Svi Brand Finance rezultati rangiranja dostupni su na: http://brandfinance.com.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prihod banke Sberbanka bankarski brend

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana