Tekst objavljen: 09.01.2014 14:55        


Telenor će početi da pruža mobilne bankarske usluge na srpskom tržištu u drugoj polovini 2014, najavio je generalni direktor Telenora u Srbiji Uve Fredhajm i dodaje da će na početku ulaska te telekomunikackone kompanije u bankarsko poslovanje klijentima biti ponuđene osnovne bankarske usluge, a kasnije je u planu i odobravanje mikro kredita.

Telenor nudi bankarske usluge u drugoj polovini 2014.

- Ambicija Telenora je da se u prvoj fazi klijentima ponudi bankovni račun koji će imati atraktivne kamate na dinarske depozite i da se iskoristi kao platforma za plaćanje računa i transakcije sa mobilnog telefona - kazao je Fredhajmza agenciju Beta.

On je dodao da je u toku izrada aplikacije koja će omogućiti da se te transakcije obave preko mobilnog telefona.

Fredhajm je podsetio da je Telenor u aprilu zaključio ugovor o preuzimanju KBC banke u Srbiji i da je preuzimanje vlasništva nad bankom završeno krajem decembra 2013.

Prvi čovek Telenora je kazao da zbog regulative u Srbiji neće biti moguće otvaranje bankovnih računa bez dolaska u poslovnice Telenora , a da će nakon toga većina usluga moći da se obavi preko mobilnog telefona.

On je kazao da Telenor već ima iskustva u bankarstvu u Aziji, a da ono što će raditi u Srbiji predstavlja punu bankarsku uslugu za klijente preko mobilnih usluga.

Telenor u Srbiji, koji posluje u okviru novreške telekomunikacione grupe, ima oko 3,2 miliona korisnika mobilne telefonije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija mobilno bankarstvo bankarski sektor bankarsko tržište banke telenor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana