Tekst objavljen: 21.03.2013 11:51        


Bivši ambasador SAD Kameron Manter vratiće se u Srbiju kao savetnik u telekomunikacionoj kompaniji SBB, potvrdila je direktorka korporativnih komunikacija SBB Jovana Lukić..

Bivši ambasador SAD savetnik kompanije SBB

- Kameron Manter je od 21. januara ove godine senior savetnik borda direktora SBB-Telemah grupe koja posluje na tržištima Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, ali on nije član borda. Pošto poseduje veliko poslovno iskustvo u regionu, jer je radio kao diplomata u Srbiji i okolnim zemljama, gospodin Manter savetuje odbor u vezi sa aktivnostima SBB-Telemah grupe u zemljama bivše Jugoslavije – kaže ona.

Lukićeva dodaje da su akcionari ove kompanije tražili savetnika koji može uspešno da “kombinuje seniorski nivo međunarodnog iskustva sa jakim poznavanjem i razumevanjem tržišta zemalja bivše Jugoslavije” i da je Manter bio “najbolji kandidat”.

Prema njenim rečima, u opisu posla Mantera “nisu aktivnosti koji su na bilo kakav način vezane za medije”, već isključivo za savetovanje borda direktora.

Manter je prvi američki zvaničnik koji je položio venac na grob žrtvama NATO bombardovanja. On je napustio Beograd 2009. godine, kada je otišao prvo u Irak, gde je čak bio i zamenik ambasadora, da bi potom bio postavljen za ambasadora SAD u Pakistanu.

Međutim, zbog neslaganja sa pojedinim potezima američke administracije u ovoj zemlji okončao je diplomatsku karijeru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kameron manter sbb Ambasador SAD ambasadori SAD Amerika sjedinjene američke države diplomate Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana