Tekst objavljen: 07.12.2012 12:03        


Milan Marjanović, vlasnik firme „Jugoagent grupa“, istaknuti član Srpske napredne stranke, podigao je četiri kredita od Agrobanke u iznosu od dva miliona evra i do danas nije vratio ni dinara, piše Blic.

Biznismen iz SNS: Ima 165 stanova i dugove banci

Dva od četiri kredita u iznosu od 1.157.000 evra koje je firma „Jugoagent grupa“ dobila od Agrobanke pokrivena su menicama koje je potpisao Milan Marjanović.

Marjanović ima čak 165 stanova u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu, koje rentira, dok istovremeno gradi još 49 u Bijeloj na crnogorskom primorju. Međutim, nisu svi stanovi na njegovo ime. Kako piše Blic, deo stanova je na ime njegove supruge i dece.
Druga dva kredita pokrivena su zalogom hipoteke na zgradu „Jugoagenta“ na Novom Beogradu, a procenu je radio i potpisao Zvezdan Damjanović, procenitelj Agrobanke koji je uhapšen u avgustu zbog davanja lažnih procena.

Kako bi bio odobren kredit Agrobanke, on je fiktivno procenio sprat zgrade na čak šest miliona evra, što je oko šest puta više od tržišne cene.

U zvaničnom upozorenju Nove Agrobanke dostavljenom „Jugoagentu“ 18. oktobra, firmi Milana Marjanovića rečeno je da će u roku od tri dana protiv nje biti pokrenut postupak pred sudom zbog dospelih neizmirenih dugovanja na ime kredita u iznosu od 1,12 miliona evra.

Inače, Marjanovićeva firma je u stečaju i zbog zajma od tri miliona evra koji nije vratila Čačanskoj banci. Vladimir Cvijan, advokat i funkcioner SNS, zastupa Marjanovićev „Jugoagent“ u stečajnom postupku koji protiv te firme vodi Čačanska banka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Milan Marjanović agrobanka afera agrobanka nova agrobanka državne banke hapšenja pronevere banke SNS srpska napredna stranka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana