Tekst objavljen: 14.05.2013 16:50        


Srpski premijer Ivica Dačić poručio je u San Francisku predstavnicima američkih IT kompanija da je Srbija politički stabilna, otvorena za biznis i da će investirori u Srbiji pronaći raskošne talente, kakvih nema nigde na svetu.

Dačić IT gigantima: Niko nema talenata kao Srbija

- Potrebna nam je i vaša pomoć. Zauzvrat, obećavam da ćete u Srbiji naći raskošan talenat, mi mislimo kakav nećete naći vise nigde u svetu - rekao je Dačić predstavnicima američkih IT kompanija na seminaru o ulaganjima u Srbiju i brendiranju Srbije u San Francisku.

- Ja sam predsednik Vlade Srbije i ja verujem u Srbiju. Ako odlučite da dođete u Srbiju, uveren sam da ćete verovati i vi - kaže on.

Dačić je rekao da je cilj Vlade da Srbija u narednih četiri-pet godina postane tehnološki i inovacioni centar Evrope. - Veoma ozbiljno radimo na tome da ovu viziju pretvorimo u stvarnost - rekao je on.

- Nama je stalo da zadržimo našu visokoobrazovanu omladinu u zemlji i da im omogućimo da u Srbiji pokažu i primene svoj talenat. Želimo i da vratimo one koji već otišli - poručio je Dačić.

Iako je Srbija u odnosu na SAD mala zemlja i nije ekonomska sila, to je država sa dugom tradicijom i ljudima koji su svojim idejama uspeli da učine svet boljim mesto za život, ukazao je Dačić.

On je ukazao i na zanimljiv podatak da su prihodi u Srbiji od izvoza softvera prošle godine bili duplo veći od izvoza malina, a Srbija je najveći izvoznik malina na svetu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ivica Dačić it industrija IT kompanije informatičke kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana