Tekst objavljen: 19.02.2013 16:45        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je pomoć i podršku IT sektoru u Srbiji tako što će obezbediti bespovratna sredstva za startap kredite do 25.000 evra.

Dinkić: Evo kako će država pomoći IT industriji

- U narednom periodu usresredićemo se na promociju tehničkih nauka, povećaćemo kvote na fakultetima, uvešćemo takmičenja i nagrade za srednjoškolce kao jednu vrstu podsticaja za mlade koji se opredele ka ovim zanimanjima - rekao je Dinkić.

On je dodao da će država pomoći i tako što će IT kompanije osloboditi od plaćanja doprinosa na zdravstvo i na nezaposlenost, a ovaj sektor će moći da računa i na pomoć prilikom nastupa na tržištima kao što su tržišta Bliskog Istoka i severne Afrike.

- Mi želimo da pomognemo ovim kompanijama, jer ćemo time zaustaviti odliv mozgova iz Srbije. Ako budemo krenuli više da ulažemo u ovaj sektor mislim da ćemo ljude koji su ranije otišli iz zemlje uspeti da vratimo - rekao je Dinkić.

Dinkić je rekao da je Srbija prošle godine napravila 300 miliona evra od izvoza softvera i dodao da taj iznos može da se u narednim godinama višestruko uveća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mlađan Dinkić it industrija IT kompanije Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana