Tekst objavljen: 09.11.2012 15:00        


Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da će saradnja sa preduzećem Ikarbus o isporuci autobusa biti nastavljena, ali pod uslovom da ono što grad potpiše i plati bude isporučeno na vreme.

Đilas: Ne dam da Ikarbus ucenjuje Beograđane (Aleksandar/CC-BY-SA 3.0/Wikimedia Commons)

- Neće Beograđani biti ucenjeni od strane Ikarbusa da čekaju - rekao je Đilas istakavši da Ikarbus danas postoji zahvaljujući gradu.

Direktor sebi dao platu 230.000 dinara

Đilas je naveo da sa direktorom Ikarbusa ne razgovara od marta, kada je "sebi dodelio platu od 230.000 dinara", i dodao da je zbog toga tražio od Ministarstva ekonomije da ga smeni.
Đilas je kazao da je Beogradu potrebno 200 autobusa u roku od šest meseci, a Ikarbus ne može da ih proizvede za dve godine.

- Izabraćemo najboljeg proizvođača i na proleće će se Beograđani voziti u evropskim autobusima, sa evropskim principima ulaska u autobuse i srpskom cenom karte - rekao Đilas.

Gradonačelnik je kazao da Ikarbus danas ne bi ni postojao da nije bilo saradnje sa Beogradom, koji je od tog preduzeća kupio 25 autobusa i potpisao ugovor za isporuku još 32 autobusa u decembru.

On je ocenio da nijedan od ta 32 autobusa neće stići na vreme, već, u najboljem slučaju, na proleće, što znači da Beograđani ove zime neće imati ta 32 autobusa.

Gradonačelnik je dodao da je grad ponudio da Ikarbus postane gradsko preduzeće, ali to nije prihvaćeno, "jer verovatno ne odgovara direktorima pošto će biti manje mogućnosti za plate od 230.000 dinara".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ikarbus autobusi GSP Beograd javni prevoz gradski prevoz đilas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana