Tekst objavljen: 19.02.2013 17:06        


Generalni direktor Jat ervejza Vladimir Ognjenović izjavio je da ta aviokompanija trenutno duguje 170 miliona evra.

Jat dužan 170 miliona evra, avioni zreli za muzej

On je precizirao da Jat 55 miliona evra duguje državnim bankama koje su u stečaju, 70 miliona evra su krediti sa državnim garancijama, a ostatak dug domaćim dobavljačima. Ognjenović je istakao da Jat nema dugovanja stranim dobavljačima.

Direktor Jata je kazao da najveći dug ta aviokompanija ima prema Aerodromu "Nikola Tesla" i prema Naftnoj industriji Srbije i dodao da se sa njima sada pregovara o tome kako da se iznađe rešenje za taj dug.

Na pitanje dokle su stigli pregovori sa emiratskom kompanijom Etihad, Ognjenović je kazao da su sa tom kompanijom "razmenjene informacije".

- U floti Jat ervejza se nalazi prvi "boing" 737-300 koji je taj američki proizvođač aviona isporučio u Evropi - kaže generalni direktor te srpske aviokompanije i objašnjava da Jat u floti ima avione "boing" 737-300, čija je prosečna starost 26 godina i avione ATR 72 čija je prošečna starost 23 godine.

Ognjenović je ocenio je sasvim realno da Jat ervejz uz pomoć države i sa novim avionima završi ovu godinu na nuli, istakavši da će već u prvoj polovini ove godine biti sasvim druga kompanija.

Prema njegovim rečima, Jat planira da za 11 odsto poveća broj putnika i očekuje da će u ovoj godini prvi put prevesti više od milion i po putnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jat airways Jat aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj gubitaši

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana