Tekst objavljen: 01.03.2013 12:30        


Ministar poljoprivrede Goran Knežević kaže da je odluka vlade o dozvoljenom nivou aflatoksina u mleku iznuđena odluka kojom se spašava poljoprivreda i poručio da je spreman da ponese odgovornost pa i podnese ostavku, ukoliko je njegova odgovornost najveća.

Knežević: Više aflatoksina spašava naš agrar

Podsetimo, dozvoljen nivo aflatoksina u mleku biće vraćen na 0,5 mikrograma po kilogramu.

Ambasada Bugarske demantovala je da je u Bugarskoj dozvoljena koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu, što je izjavio srpski ministar poljoprivrede Goran Knežević.
Istaknuto je da Bugarska strogo primenjuje Regulativu EU i da je dopustiva količina aflatoksina u mleku na bugarskom tržištu 0,05 mikrograma po kilogramu mleka.
Knežević je ponovio da je u celu situaciji politika umešana i razni lobi, kao i da je DS "pokušala da uništi poljoprivrednike".

On je još jednom naglasio da je odluka vlade doneta kako bi se spasila srpska poljoprivreda, jer Srbija nije dovoljno bogata zemlja da baca dnevno između 300.000 i 400.000 litara mleka, a može da ga izvozi u dve trećine sveta.

On je ponovio da su sve referentne institucije saopštile da ta količina aflatoksina u mleku nije štetna po zdravlje građana i naglasio da je mleko u prodavnicama bezbedno.

Ministar je dodao da će se u narednim godinama težiti da se granica aflatoksina ponovo poveća, ali da se prethodno mora napraviti infrastruktura, pre svega nacionalna referentna labaratorija, koju prethodna vlast nije napravila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Beka 01.03.2013 12:45

    Ovaj definitivno nije normalan!Pa posle ove sramote nebi trebao da se uopste pojavi u javnost,a da ima obraza,morala odavno bi podneo ostavku,kao i cela vlada!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Goran Knežević mleko otrov zdrava hrana kvalitet hrane Srbija poljoprivreda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana