Tekst objavljen: 02.05.2013 12:00        


Hrvatska aviokompanija Kroacija erlajnz morala je da reorganizuje red letenja i otkaže deo letova zbog iznenadnog masovnog odlaska na bolovanje svog kabinskog osoblja.

Kroacija prizemljena, radnike pokosila "bolest"

Čak 39 stjuardesa i stjuarda, odnosno 20 odsto operativno sposobnog kabinskog osoblja Kroacija erlajnza u poslednjih 36 sati prijavilo je odlazak na bolovanje, što je jedinstven slučaj u istoriji te kompanije.

Kroacija erlajnz ne odbacuje ni mogućnost da masovni odlazak stjuardesa i stjuarda na bolovanje predstavlja reakciju Sindikata kabinskog osoblja na uslove poslodavca oko potpisivanja novoga kolektivnog ugovora, koji su prilagođeni programu restrukturiranja kompanije, a na koje sindikat za sad ne pristaje.
Zbog nedostatka radno sposobnog kabinskog osoblja kompanija je morala da otkaže deo letova, kao i da deo letova spoji.

Između ostalog, otkazani su letovi za Minhen, Brisel i Beč, a putnike sa ovih letova Kroacija erlajnz preusmerava na letove partnerskih kompanija i preko drugih evropskih odredišta, kako bi im omogućila što brži dolazak do krajnjih odredišta.

Zbog sumnje da postojeće stanje nije uzrokovala objektivna sprečenost zaposlenih za obavljanje poslovnih dužnosti, Kroacija erlajnz će sprovesti sveobuhvatnu proveru kako bi se utvrdili uzroci ovoga iznenadnog i neočekivanog događaja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hrvatska vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije croatia airlines kroacija erlajns

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana