Tekst objavljen: 12.02.2013 7:51        


Da je švedska Ikea u Srbiji otvorila bar jedan objekat svaki put kada je neko iz vlasti to najavio, do sada bi kod nas poslovao čitav lanac njihovih robnih kuća.

Nema političara koji nije "otvorio" Ikeu u Srbiji

Od kako je prvi put pomenut plan o investiranju Ikee u Srbiju, u jesen 2007, ministri su se utrkivali da što pompeznije najave njihov dolazak, a toj grupi se nedavno priključio i Aleksandar Vučić, koji je najavio da će Ikea prvu radnju u Srbiji otvoriti u aprilu 2014. godine.

Mirko Cvetković, premijer - 2008. godine

Ikea uskoro dolazi i zainteresovana je da uloži u proizvodnju u našoj zemlji oko 1,1 milijardu evra, što bi omogućilo otvaranje 9.000 novih radnih mesta. Lično ću voditi pregovore sa predstavnicima Ikee zbog značaja i visine te investicije. Vlada je spremna da Ikei kao i svakom stranom investitoru obezbedi subvencije za ulaganje u proizvodnju.

Slobodan Milosavljević, ministar trgovine - 2008. godine

“Ikea će doći 2009. godine”, najavio je on. Međutim, kasnije je promenio izjavu u „švedska kompanija Ikea nije odustala od namere da u Srbiji gradi tržni centar u vrednosti od 800 miliona evra i to je deo njenog petogodišnjeg plana od 2010. do 2015. godine".

Mlađan Dinkić, ministar ekonomije - 2008. godine

Mogu samo da obećam dolazak švedske kompanije Ikea. Moraće mnogo više da se radi i da budemo organizovaniji i efikasniji da bi životni standard u Srbiji bio veći. U tome će nam pomoći privlačenje novih velikih stranih investicija poput Fijatove.

Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda - 2009. godine

“Ako sve bude išlo kako treba, a ceo grad je upregnut da se to desi, imamo šanse da sledeće godine napravimo prvu Ikeu u Srbiji”. I on je mislio na 2010.


Božidar Đelić, potpredsednik Vlade - 2010. godine

“Švedska kompanija Ikea bi naredne godine mogla da otvori svoj prvi trgovinski centar u Beogradu. Razmatran je status investicija Ikee i može se reći da taj projekat ide u dobrom pravcu. Ipak, očekuju nas teški pregovori”.

Boris Tadić, predsednik Srbije - 2012. godine

Ikea planira da otvori pet robnih kuća u Srbiji, a prva će biti otvorena krajem 2013. godine. To je još jedna dobit kandidature za EU, a Srbija će se dolaskom te komapnije naći na strateškoj mapi proizvođača nameštaja u Evropi, rekao predsednik Srbije Boris Tadić.

Rasim Ljajić, ministar trgovine i telekomunikacija - 2012. godina

Očekujem i da „Ikea” otvori prvi veći maloprodajni objekat do kraja sledeće godine. Najvažnije je da ne bude birokratskih prepreka na tom putu.

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade - 2013. godina

Posle dužeg vremena je rešeno pitanje poslovanja „Ikee" u Srbiji, tako da se može očekivati da ta kompanija počne da radi u Srbiji u aprilu 2014. godine. Ukoliko Srbija u junu dobije datum za početak pregovora, biće još velikih stranih investicija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina najveće kompanije nameštaj trgovinski lanac trgovinski lanci trgovački lanci Srbija Ikea

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana