Tekst objavljen: 25.03.2013 16:30        


Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman izjavio je da će Razvojna banka Vojvodine (RBV) prestati da postoji 8. aprila, pošto prethodno bude obavljen prenos dela njenog kapitala na banku preuzimaoca.

Razvojna banka Vojvodine nestaje 8. aprila

Radoman je rekao da će za vikend, 6. i 7. aprila biti obavljen prenos sredstava na banku preuzimaoca, ali nije mogao da kaže za koju se banku država opredelila, napominjući da je za preuzimanje RBV zainteresovana i Poštanska štedionica.

Od ukupno oko 500 radnika RBV, njih 30 do 40 preuzeće nedavno osnovani Razvojni fond Vojvodine, a deo će biti u RBV u stečaju, rekao je Radoman i napomenuo da će sve trudnice i porodilje biti zbrinute ili u Razvojnom fondu ili u banci koja preuzme deo kapitala RBV.

Na osnovu odgovarajućeg sporazuma, koji su republička i pokrajinska vlada zaključile krajem prošle godine, deo imovine i obaveza RBV biće prenet na banku preuzimaoca, a deo na novoosnovani Razvojni fond Vojvodine.

Specijalni sud u Beogradu odredio je u nedelju pritvor za troje bivših rukovodilaca RBV, koji su osumnjičeni da su, davanjem kredita bez odgovarajućiih garancija, oštetili tu banku za 2,5 milijardi dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    gd 25.03.2013 23:00

    valja to zamaskirati, skloniti i zataskati. Najbolje je prodati državi pa neka se beograd zabavlja, i onako su dužni imaginarnh i konstantnih, nikad prežaljenih, a ombudsmanisanih (njihovih !) 7%.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
RBV Razvojna banka Vojvodine propale banke državne banke Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana