Tekst objavljen: 26.04.2013 13:39        


Socijete ženeral banka u Srbiji i kompanija Telenor kupiće KBC banku u Srbiji, saopštila je belgijska bankarska grupacija KBC.

Telenor i Sosijete ženeral kupuju i dele KBC banku

Prema dogovoru, Telenor će kupiti 100 odsto udela u KBC Banci, dok će Sosijete ženeral banka preuzeti portfolio klijenata KBC Banke koji podrazumeva 81.000 fizičkih lica, preduzetnika, malih i srednjih preduzeća.

Sve tri strane su postigle dogovor da ne objavljuju finansijske detalje transakcije, a u kompaniji Telenor kažu da će „kupovina KBC Banke podržaćtie ekonomski rast Srbije i uvesti atraktivne mobilne finansijske usluge na tržište, kaže se u zvaničnom saopštenju kompanije“.

- Između tri potencijalne strateške opcije, odlučili smo se za akviziciju banke, jer se ovo rešenje najbolje uklapa u našu strategiju i omogućava najbrži izlazak na tržište. Duboko smo uvereni da će mobilne finansijske usluge doneti nova i atraktivna bankarska rešenja građanima Srbije i želimo da u ovom procesu uzmemo aktivnu ulogu – kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbija.

Fredhajm dodaje da „kada otvorimo novu Telenor banku, ponudićemo korisnicima u Srbiji inovativne mobilne bankarske usluge, evropskog standarda i kvaliteta, jednostavne za korišćenje i dostupne u svakom trenutku i sa svakog mesta“.

Ovaj sporazum poklopio se sa odlukom KBC Grupe i Evropske komisije iz 2009. godine po kojoj KBC treba da napusti tržište Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
KBC banka telenor Societe Generale banka kupovina banke prodaja banke banke banka bankarsko tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana